BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.436,56
HABER /  GÜNCEL

Yuh dedirten yardım paketi!

Kömür yardımının ardından iş iyice büyüdü. Bilgisayardan beyaz eşyaya kadar tüm ev eşyaları dağıtılmaya başlandı.

Abone ol

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tunceli'de ihtiyaç sahiplerine beyaz eşya ve ev eşyası yardımında bulunmaya başladı. Aralarında bilgisayar ve bulaşık makinasının da bulunduğu yardımların dağıtımı tartışma yarattı. Yardımların seçim öncesi yatırımı olduğu iddia edildi.



Kömür yardımları tartışılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yine tartışma yaratacak bir yardıma imza attı.

Vakıf, Tunceli'de ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 6 milyon lira karşılığında beyaz eşya yardımı yapma kararı aldı.

120 fırın, 216 çamaşır makinesi, 100 bilgisayar,108 bulaşık makinesi ve diğer ev eşyası, 6 TIR'a yüklendi ve ilk olarak Nazımiye ilçesine götürüldü. 

[PAGE]

Tunceli’de Valilik tarafından tespit edilen 3 bin 300 aileye dağıtılmak üzere hazırlanan beyaz eşya, kamyonlarla kente getirildi. Dağıtıma ise ilk olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in memleketi Nazimiye İlçesi'nden başlandı. Nazimiye'de uygun bir yer bulunamadığı için, 5 TIR dolusu beyaz eşyanın depolandığı Nazimiye Spor Salonu, fabrika deposuna döndü.

[PAGE]

CHP İL BAŞKANI: SEÇİM RÜŞVETİ 

CHP Tunceli İl Başkanı Cemal Özarslan, AKP'nin özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olan Nazimiye’de seçimi kazanmak ve oylarını büyük ölçüde artırmak istediği için böyle bir yönteme başvurduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Biz CHP il örgütü olarak daha önce de açıklamıştık, bu beyaz eşya dağıtımı kesinlikle bir seçim rüşveti ve yatırımıdır. Bu halk yıllardır yoksullukla mücadele ediyor, ama onuruyla yaşamaya da devam ediyor. Seçim gelip kapıya dayandı ve insanlara 5 milyon TL değerinde beyaz eşya dağıtılıyor. Kimse bunun seçim rüşveti olmadığını iddia edemez.

 

[PAGE]

‘ZENGİNLERE VERİLİYOR’ İDDİASI 

Nazimiye İlçesi'nde beyaz eşya yardımından yararlanamayanlar ise Kaymakamlığa tepki gösterdi. Yoksul olduğunu ve evinde hiç bir beyaz eşya bulunmadığını belirten Hıdır Kazar tepkisini şöyle dile getirdi:
“Şimdiye kadar biz böyle şey görmedik. Evet yardım geliyordu ama böyle yardım gelmiyordu. Beyaz eşya yoksullara değil zenginlere veriliyor. Bu yıl hiçbir partiye oy vermeyeceğim. Kaymakamın yanına gittim. ‘Adam gönderdim ihtiyaç sahiplerini yazmışlar’ dedi. Ama benim evime kimse gelmedi. Hala evimde siyah beyaz televiziyon var. Eğer yardım alsaydım bile AKP’ye oy vermezdim. Eskiden böyle yardımlar yoktu şimdi oldu, bu seçim yardımıdır.”