BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki şok isimler

Ergenekon operasyonunda son dalga sert geldi. Baskına uğrayan isimler inanılmaz. 1 numara da gözaltında iddiası...

Abone ol

Sabahın erken saatlerinde Ergenekon'da yeni bir dalga başladı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas, Sakarya ve Tokat'ta 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.

Bu kapsamda Prof Dr. Yalçın Küçük'ün İstanbul ve Ankara'daki evinde arama yapıldı. Tüm belgelere el konularak, Küçük gözaltına alınamadı. 

Bedrettin Dalan'ın üniversitesinde de arama vardı. Dalan, ABD'de olduğu için oğlu gözaltına alındı.  

YÖK eski başkanı Kemal Gürüz'ün evinde de arama yapıldı. Gürüz gözaltına alındı. Polisin son adresi ise Sabih Kanadoğlu'nun evi oldu. Evde 5 saat arama yapan polis, Kanadoğlu'nu gözaltına almadı.

1 NUMARA PAŞA GÖZALTINA ALINAN PAŞA MI?

KİMLER GÖZALTINDA?

En flaş gözaltı MGK eski genel Sekreteri Tuncer Kılınç... Diğer isimler ise şöyle;
-Yalçın Küçük-yazar
-İbrahim Şahin-eski istahbaratçı
-Eski 2. Ordu Komutanı Emekli Org. Kemal Yavuz
-İzmir'de bir yüzbaşı ile emniyet amiri
-Genelkurmay Başkanlığı Eski Hukuk Müşaviri Emekli Tümgerenal Erdal Şenel,
-Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar
-YÖK eski başkanı Kemal Gürüz
-JİTEM'in kurucularından Arif Doğan
-Yüzbaşı Muhammed Sarıkaya
-Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın ile Erdal Şahin
- Özel Kuvvetlerden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş
-İşadamı Hüdai Ünlüer

Ergenekon'daki en çarpıcı gözaltı MGK eski genel sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç oldu. Kılınç'ın askeri lojmandaki evinde arama yapan polis, emekli paşayı gözaltına aldı.

Emekli General hakkında Ergenekon'un 1 numarası olduğuna dair iddialar vardı.

OLAY YAZAR GÖZALTIYI BEKLİYORDU

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Karakusunlar Öncü Sitesi'nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu.

DİKTATÖRYA

Küçük, gözaltından sağlık kontrolüne götürülürken, ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusuna, Küçük, ''Diktatörya'' cevabını verdi.

Yalçın Küçük de gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Avukatı, "Yalçın Küçük'ün Ergenekon kapsamında gözaltına alınmayı beklediği" söyledi.

PAŞA 1 NUMARA MI?

Asıl büyük şok ise gözaltına alındığı haberi gelen MGK eski genel sekreteri Tuncer Kılınç paşa'da yaşandı. Bu ismin Ergenekon'un 1 numarası olduğu iddiaları vardı.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

"O KADAR"

Emekli Paşa sağlık kontrolüne götürülürken konuştu.

HABERİN AYRINTILARI İÇİN
TIKLAYIN!


ERGENEKONLUKTAN ÇIKTI

Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş bir başka soruyu yanıtlarken de ''Ergenekon Ergenekonluktan çıktı. Artık çığırından çıktı. Hukuki ve yasal dayanağı bulunmayan bu soruşturma Türkiye'de hükümete muhalif olan herkesi sindirme harekatıdır'' dedi

AKP MEDYASININ KAMPANYASI

Ermiş, ''AKP yandaşı bazı medyanın 7 aydır aleyhine yapmış olduğu kampanya sonucu  Türkiye'de sosyalist aydın olan, Ergenekon'la adının bir arada olması mümkün olmayan Yalçın Küçük gözaltına alınmıştır. Şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Oradan da Adli Tıp'a gönderilecek, ardından da İstanbul'a...'' diye konuştu.

SİVİL 1 NUMARA DALAN MI?

Bedrettin Dalan, gözaltına alınacağını biliyor muydu? İddialara göre Dalan, Ergenekon soruşturması kapsamında
gözaltına alınacağını biliyordu ve bu nedenle tam iki ay önce sessiz sedasız ABD'ye gitti.
Polis son operasyonda Dalan'ın oğlunu da gözaltına alınca Dalan ABD'den hemen dönme kararı aldı.

En çarpıcı iddia ise Dalan'ın sivildeki 1 numara olduğu yönünde...

HABERİN AYRINTISI İÇİN TIKLAYIN!

Peki ya Yalçın Küçük'ün rolü...
ŞOK İDDİALAR VAR... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

Sabih Kanadoğlu da günün şokunu yaşadı. Kanadoğlu'nun evi ve yazlıkları basıldı.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!


DALAN'A DA ŞOK

Son dalga Bedrettin Dalan'ı da şoke etti. Polis Ergenekon operasyonu kapsamında İstanbul Acıbadem'de Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı'nda da araştırma yapıldı.

Dalan'ın Yeditepe üniversitesi de polis baskınına uğradı. Burada da inceleme yapıldığı haberi geldi. Dalan ABD'de olduğu için oğlu gözaltına alındı.

KANADOĞLU'NUN EVİNE BASKIN

Haber kanallarında Sabih Kanadoğlu'nun da son operasyon kapsamında gözaltına alındığı öne sürüldü. Kanadoğlu bunun üzerine açıklama yaptı ve "Evimdeyim gözaltı yok" dedi.

Ancak öğle saatlerinde flaş haber düştü. Polisin Kanadoğlu'nun evinde de arama yaptığı açıklandı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Kanadoğlu'nun evi 5 saat arandıktan sonra polisler evi terk etti. Kanadoğlu göz altına alınmadı.

YARGITAY'DAN JET TOPLANTI

Ergenekon Soruşturması kapsamında Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun evine baskın yapılması Yargıtay'ı harekete geçirdi. Yargıtay Başkanlar Kurulu yarın toplanma kararı aldı.


YÖK ESKİ BAŞKANI GÜRÜZ GÖZALTINDA

Gürüz, evinde arama yapan polisler tarafından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıkarıldıktan sonra, evindeki aramada el konulan bilgisayar ve bazı dokümanlar da ayrı bir araçla Emniyet'e getirildi. Gürüz, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği sırada, gazetecilerin sorularını cevaplamadı. 

GÜRÜZ'ÜN BİLGİSAYARINA EL KONULDU

Prof. Dr. Gürüz'ün evinden bir bilgisayar kasası, bir dizüstü bilgisayar ve dört poşet belge çıkarıldı. Gürüz'ün evine CHP'li milletvekilleri Nesrin Baytok ve Nur Serter ile gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, buradan ayrılırken, ''Maalesef AK Parti iktidarı kendisine muhalefet eden kendi yanlışlarını kamuoyuyla paylaşan herkesin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi bir Ergenekon kılıcını sallamaktadır. Bu kılıç döner kendilerini vurur'' dedi.

YAKLAŞIK 30 KİŞİ GÖZALTINDA

Polisin yaptığı son operasyon 6 ilde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bu kapsamda yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

KÜÇÜK'ÜN CD'LERİNİN KOPYASI İSTENDİ

Küçük'ün avukatı Göl olayla ilgili konuştu: Arama 2 saat sürecek. Tüm DC ve dokümanlara el koyuyorlar. Yasal olarak hard disklerin ve CD'lerin bir kopyasının bize verilmesini istedik. Yalçın Küçük son derece moralli ve polislere de yardımcı oluyorSon derece moralli, dirençli. Kendisi seçkin bir aydın. Esasında görüşlerini bütün Türkiye biliyor. 

Kendisi Cumhuriyet sevdalısı uygar bir insan. Yazarlarımıza yönelik baskıların son bulmasını istiyoruz. Serbest bırakılacağını sanıyorum. Arama saaat 07.00'den Aramadan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek.

BELGELER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin inceleme arama ve yakalama talimatıyla 7 aydır AKP yandaşı medyasının yayınları neticesinde Yalçın Küçük gözaltına alındı. Yalçın Küçük İstanbul'a götürülecek. Ankara ve İstanbul'da evinde yapılan aramalarda bilgisayar, yüzlerce sayfalık el notları CD'ler tüm belgelere el konuldu. Polisleri didik didik aradılar.

SİVAS'TA 12 KİŞİ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması Sivas'ta önce 11 kişi gözaltına alındı. Daha sonra aranan bir kişinin teslim olmasıyla birlikte bu sayı 12'ye çıktı. 2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında 2 kişi de İzmir'de gözaltına alındı. Bu kişilerin de İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

EMEKLİ ALBAY GÖZALTINDA

Öte yandan ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, İstanbul'da gözaltına alındı. Çınar'ın Maltepe'deki evine sabah saatlerinde gelen polisler, evde yaklaşık 2,5 saat inceleme ve arama yaptı. 

Polislerden bazıları, son olarak Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ı gözaltına alarak, şubeye götürdü. Diğer polislerin evdeki arama çalışmaları ise sürüyor.

YARBAYIN EVİNDE 22 EL BOMBASI

Ergenekon davası kapsamında bu sabah yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde 22 el bombası, 100'ü aşkın mermi, 1 Kalaşnikof tüfek, 5 tabanca bulundu.

SES GETİRECEK EYLEMLER

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişi ile ilgili sarsıcı açıklamalarda bulundu. Dalmaz, "Yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda ses getirecek suikast planlanan iller arasında Sivas'ın da olduğu bilgisine ulaşıldı. İstanbul bağlantılı olarak ilimizde bazı kişi ya da kişilerin öldürülmesi planlanıyordu. Amaçlarına ulaşamadan operasyon gerçekleştirildi." dedi.

TOKAT'TA DA 2 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni olduğu öğrenilen Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polis memuru O.Y.Ş. ile bir okulda öğretmen olan O.S. gözaltına alındı.

SAĞLIK KONTROLÜ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınanlardan 6'sı sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerce gözaltına alınan emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Ataman Yıldırım, Mehmet Koral, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş ve Çoşkun Umur, sağlık kontrolü için Emniyet'ten çıkartıldı. Çınar ile Yıldırım Fatih Adliyesi'ndeki Adli Tabiplikte, diğer 4 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından yeniden Emniyet'e getirildi.

BUGÜNE KADAR KİMLER TUTUKLANDI

''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Avukat Emcet Olcaytu ve 3 teğmenin de yer aldığı 24 şüpheli tutuklu bulunuyor.

TAHLİYE EDİLENLER: Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Bu arada, soruşturma çerçevesinde, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 44'ü tutuklu 86 sanık hakkında açılan dava da sürüyor.