BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Güle Ermeni akraba iddiası!

CHP'li Arıtman "Cumhurbaşkanının anne tarafına bakın" dedi ortalık karıştı. Köşk açıklama yaptı. Peki Gül'ün ailesindeki Ermeni kimdi?

Abone ol İNTERNETHABER

Bir grup aydının sözde Ermeni soykırımı için başlattığı "özür diliyorum" kavgası Ankara'da "etnik köken" kavgasını patlattı. Buna yolaçan da CHP'li Canan Arıtman'ın bir cümlesi oldu.

İmza kampanyasını yapanların Gül'ün Erivan gezisinden cesaret aldığını savunan Arıtman, şoke eden bir iddiada bulundu. Arıtman, "Abdullah Gül, cumhurun yani Türk milletinin cumhurbaşkanlığını yapsın, etnik kökeninin değil. Cumhurbaşkanı’nın anne tarafından etnik kökenini araştırın görürsünüz.”

ERMENİ AKRABA ANNEANNESİ

Peki Arıtman'ın sözünü ettiği Ermeni akraba kimdi?
Star Ana habere katılan Canan Arıtman, Murat Çelik'e konuştu. Gül'ün Ermeni kökenli olan akrabası anneannesiydi.

ARITMAN BUNU NERDEN BİLİYOR?

Peki Canan Arıtman bunu nereden öğrenmişti? Murat Çelik ısrarla sordu ama Arıtman bir isim vermedi. Onun yerine şunları söyledi;

"Sayın Cmuhbaşkanının birinci derece akrabasının beyanı ile sahip olduğum bir bilgidir..."

BU KİŞİ GÜL'ÜN DAYISI MI?

Canan Arıtman isim vermese de Murat Çelik, Arıtman ile meslektaş olan bir kişinin adını ortaya attı.

Çelik, "Bu bilgiyi veren Sayın Gül'ün dayısı Ahmet Şatoğlu mu" diye sordu... Arıtman ne doğruladı bu ismi ne de yalanladı.

ARITMAN'A TEPKİ YAĞDI

Etnik köken olayını ortaya atan Canan Arıtman'a kamuoyundan pek de olumlu tepkiler gelmedi. Köşk'ten yapılan yazıla açıklamada da bunlar "küçük siyasi oyunlar" olarak nitelendi.

ETNİK DEDEKTİFLİK DEĞİL

Canan Arıtman ise "etnik dedektiflik" yaptığı yönündeki eleştirilere katılmıyor. Arıtman "neden bunu yaptınız sorusuna" "Benim burda amacım Sayın Cumhurbaşkanına saygısızlık haksızlık yapmak değil, görevini hatırlatmaktır. Ve Türkiye'nin geleceği için önleyici bir tedbirdir" yanıtını verdi.