BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA

DTP baklayı ağzından çıkardı

DTP Başkanı Emine Ayna "germeye devam edeceğiz" dedi. Ama asıl itirafı bakın ne oldu?

Abone ol DTP'nin motive olmak için seçim startını Hakkari'den verdiğini belirten Emine Ayna "AKP'yi germeye devam edeceğiz" dedi ve baklayı ağzından çıkardı: "Özerk bölgelerimizi kuracağız"

DTP yerel seçimlerin startını Başbakan Recep Erdoğan’ın gelmesine tepki gösterdiği Hakkari’den verdi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna burada kalabalığa hitap etti.

‘AKP'Yİ GERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Ayna, son günlerde DTP’nin Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağı geziye ‘Gerilim gezisi, gerilim haritası’ benzetmesi yapılmasına tepki gösterdi. Ayna, seçim startını moral bulup motive olmak amacıyla Hakkari’de verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu gezimizle seçim startını verdik. Birkaç gündür televizyonlar bizim bölge gezimizi ‘gerilim gezisi gerilim haritası’ olarak veriyor. Biz toplumu geriyormuşuz. Ne yapıyoruz? Devletin yanlışını söylüyoruz. Ne yapıyoruz? Hükümetin hatalarını söylüyoruz. Yanlışları söylediğimiz için toplumu geriyormuşuz. Sizler bizim haklarımızı yok sayarken, hatta bizi yok sayarken, ölümü dayatırken sesiz mi kalalım. Durup izleyelim mi. AKP son bir yıldır bir slogan bulmuş. ‘Durmak yok yola devam.’ Yani onlar durmak yok savaşa devam derken susalım mı? Onlar durmak yok açlığa, yoksulluğa devam derken susalım mı? Operasyonlara ölümlere devam derken, Kürt halkını inkar ve imhasına devam derken susalım mı? Eğer gerçekleri söylemek AKP ve Erdoğan’ı geriyorsa germeye devam edeceğiz.”

‘SEÇİMDE ÖZERK BÖLGELERİMİZİ KURACAĞIZ’

Gezilerinin nedeninin seçim çalışması yapmak olmadığını söyleyen Emine Ayna konuşmasına şöyle devam etti:

“Son sözümüz ‘Beğenmeyen gitsin’ diyen Erdoğan’a. Ona buradan söyle sesleniyoruz. Bırakalım çekip gitmeyi bir yana, eğer bu halk çekip gidecek olsaydı, 25 yıldır yaptığınız zulümden dolayı gitmedi. Şimdi bırakalım çekip gitmeyi, seçimlerde demokratik özerkliği yaratacağız, özerk bölgelerimizi kuracağız.”

Sık sık terör örgütü PKK ve elebaşı Öcalan lehine atılan sloganların ardından konuşmasını tamamlayan Ayna ve beraberindeki milletvekilleri buradan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne gitti.