BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çiçek, Başbuğa lafı yapıştırmış!

Org. Başbuğ'un, buz gibi şakasına Çiçek sessiz kalmamış cevabını vermiş. Peki o cevap neydi? İşte Çiçek'in sözleri;

Abone ol

Eğirdir’deki Komando Okulu sunumunda yerdeki boş G3 kovanlarından toplayan Bakan Çiçek’e İlker Başbuğ'un yaptığı espri Ankara'da günün konusu oldu. Kimileri Başbuğ, bakanı fena bozdu yorumu yaparken Çiçek'ten yanıt geçikmedi. Çiçek'e göre bunu dışarıya sızdırmak gayri ciddi!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, salı günü Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda G-3 piyade tüfeğiyle yapılan atışlardan geriye kalan iki boş kovanı hatıra olarak alması üzerine, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un, “Aman dikkat et, iyi sakla, Ergenekon’dan içeri girersin” diyerek yaptığı espriye yanıt verdiğini söyledi.

Akşam gazetesinde yer alan haberle ilgili dün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Başbuğ’un esprisine kendisinin de güzel bir yanıt verdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ama ben bunu söylemeyeceğim. Onu kim aktardıysa gidip ona sorun.”

Çiçek’in Eğirdir gezisinin ardından yapılan AKP MYK toplantısına da boş kovanları getirdiği ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çiçek, üyelere Eğirdir gezisini anlatarak, “Askerlerimiz iyi bir eğitimden geçiriliyor” yorumunu yaptı.

‘Gurur duyduk’

Milliyet’e de gezinin çok faydalı olduğunu, komutanlarımız ve askerlerimizle gurur duyduklarını belirten Çiçek, dün Show TV Ana Haber Bülteni’nde ise konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Ben, dar kapsamlı bir ziyarette olup biteni dışarıda açıklamak gibi bir gayri ciddilik içinde olmam. Eğer böyle bir latife olduysa, muhakkak karşılığında da bir şeyler verilmiş olabilir. O haberi kim verdiyse, fikir namusu gereği geri kalan kısmını da söylemiş olması gerekir. Dışarıya verilmemesi gereken bazı ayrıntılar veriliyorsa, ortada düşündürücü bir husus vardır. Ben hâlâ o ziyaretin sorumluluğunu üzerimde taşıyorum.”