BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Şehit babasından gariban tepkisi

Hakkari'de şehit düşen Kılıç'ın baba ocağına ateş düştü. Oğluna yanan acılı baba devlet büyüklerine sitem etti.

Abone ol

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 20 yaşındaki komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın, İzmir'in Eskiizmir semtindeki ailesinin evine ateş düştü.

Vatan garibanların vatanı

5 çocuğundan tek erkek olanı teröre kurban vermenin acısını yaşayan baba Yaşar Kılıç, “Vatan sağolsun diyorum, ama vatan garibanların vatanı. Bizim ocağımıza ateş düştü. Başbakan ise hamdolsun diyor” diyerek hem üzüntüsünü dile getirdi.

Şehit er Ferdi Sefa Kılıç'ın İzmir'in Konak ilçesine bağlı Eskiizmir semtindeki evinde yas var. Ailenin 5 çocuğu arasında tek erkek evlat olan Kılıç'ın acı haberinin gelmesiyle birlikte mahalle sakinleri de şehidin evinde toplandı.

Anne Gülender Kılıç ile kardeşleri Vedan, Yeliz, Çilem ve Diler, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Mahalle sakinleri ve yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anne Gülender Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti.

''Ne yapalım, vatan sağolsun'' diyen baba Yaşar Kılıç ise Kayseri Hava İndirme Komutanlığı'nda askerliğini yapan oğlunun, operasyon için Şırnak'a gittiğini, en son bir hafta önce telefonla görüştüklerini söyledi.

Askerde 7 ayı tamamlayan oğlunun Ramazan Bayramı'nda izine gelemediğini belirten Kılıç, ''Biz gelelim dediğimizde, 'yok baba gelmeyin, ben Kurban Bayramı'nda geleceğim' dedi. Para göndermiştik. Daha önce de operasyona gitmişti. Bir hafta sonra aramıştı. Yine aramasını bekliyorduk'' dedi.