BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sevgilisine kocasını öldürttü

Kocası birden ortadan yok oldu. Polis tüm gerçeği ortaya çıkardı.

Abone ol Fatih sahilinde Suat A'nın kalbinden bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin eşi, baldızı, eniştesi ve eşinin erkek arkadaşının da aralarında bulunduğu 5 kişi yakalandı.

15 Mart 2008 tarihinde Kumkapı sahilindeki akaryakıt istasyonu yakınında üzerinden kimlik çıkmayan ve çürümeye yüz tutan bir ceset bulundu. Bir bacağı diğerine göre 5 santimetre daha kısa olan kişinin cesedi üzerinde yapılan incelemede, vücutta 5 bıçak darbesi olduğu, olayda kullanılan ve ''Rambo bıçağı'' olarak tabir edilen bıçağın da kalbe saplı halde durduğu görüldü.

Savcılığın bilgisi dahilinde olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp ilanlarını değerlendirerek, cesedi bulunan kişinin Adıyaman'dan kayıp olduğu bildirilen ve eşkali ile fiziksel özellikleri tutan Suat A'ya (31) ait olduğunu tespit etti.

Annesi Ayişe A'nın verdiği bu ilan yardımıyla kimliği ortaya çıkartılan Suat A. ile yakın çevresini araştıran polis, bu kişinin, geçen yıl Adıyaman'dan eşi Fatma A. ve 2 çocuğuyla İstanbul'a taşınarak fırıncılık yaptığını ve bu yılbaşından itibaren ortada görünmediğini belirledi.

Bu süreçte, ifadesi alınan ve Suat A'nın kaybolmasından sonra Adıyaman'a geri dönen Fatma A. ile cinayet öncesi yılbaşı dolayısıyla İstanbul'a gelen anne Ayişe A'nın ifadeleri farklılıklar gösterdi.

İfadelerin doğruluğunu tespit etmeye çalışan polis, ifadesinde eşi için kayıp ilanı verdiğini söyleyen Fatma A'nın böyle bir ilan vermediğini ortaya çıkardı.

Bu durumdan kuşkulanan polis, Fatma A'ın küçük kız kardeşi Asiye D'nin de ifadesini aldı. D. ifadesinde, ablasının taşınmadan önce Adıyaman'da çiçekçilik yapan Abuzer G. ile gönül ilişkisi kurduğunu ve İstanbul'da eniştesi Suat A. ile kavga ettiği için Adıyaman'a geldiğini, aile büyüklerinin araya girmesiyle barışarak geri döndüğünü söyledi.

Bu bilgiler üzerine Adıyaman'da gözaltına alınan Abuzer G, ilk ifadesinde İstanbul'da olmadığını söyledi. Ancak polis, öldürülen Suat A'nın kaybolduğu tarihlerde yeni bir otomobil satın alan Abuzer G'ye, 1 Ocak 2008 tarihinde 02 FP 960 plakalı otomobili ile İstanbul'da hatalı park yaptığı için ceza kesildiğini tespit etti.

Bunun üzerine söz konusu tarihte İstanbul'da olduğunu itiraf eden Abuzer G, cinayet günü Asiye D'nin eşi Yunus D. ve kendi yanında çalışan Sıtkı A. ile İstanbul'a gidip işten çıkan Suat A'yı otomobile alarak gezdiklerini, ancak cinayeti kendisinin değil, D. ile A'nın işlediğini söyledi.

Bu itiraf üzerine polis, aynı ildeki Fatma A, Asiye D, Yunus D. ve Sıtkı A'yı da gözaltına alarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi.

Burada sorgulanan kişilerden Sıtkı A. ve Yunus D'nin ''cinayeti Abuzer G'nin işlediğini'', diğer şüpheli Fatma A'nın ise ''olayla ilgisinin olmadığını savunduğu'' öğrenildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 5 kişi, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Fatma A, şubeden çıkartılırken kendisine iftira atıldığını öne sürdü.