BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,14
ALTIN 2.430,92
HABER /  GÜNCEL

Değirmenciden öğrenciye nasihat

Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması’nın 26’ncısı bu yıl Parlayan Yıldız Avcılar’da yapıldı.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonluğuna ev sahipliği yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Sizler ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşturulmasında dün olduğu gibi bugün de en büyük umudumuzsunuz” dedi
Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olarak kabul edilen ‘Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması’nın 26’ncısı bu yıl Parlayan Yıldız Avcılar’da yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin de katılımı ile gerçekleşen buluşmada, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrenciler kendilerine tahsis edilen Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesislerinde gönüllerince eğlendiler.

12 yıldan bu yana Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinde gerçekleşen, bilimsel buluşmaya katılan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Bu buluşmalarda bence bilim adına, sanayileşmek adına, büyümek adına ve de en önemlisi insanlık adına büyük yararlar ve bilgiler sağlanmaktadır.
Bizler çağdaş dünyanın gerisinde kalmamak için her zaman bilgiye açık bireyler olmalı, araştırmalı ve teknolojinin sunduğu her türlü bilgi kaynağını en iyi biçimde birbirimizle paylaşarak kullanmalıyız” dedi.

Konuşmalardan sonra etrafını saran gençlere nasihatlarda bulunan Başkan Değirmenci, “Aranızdaki arkadaşlık bağını kuvvetlendirmeyi amaç edinmiş öğrenciler olarak, Mühendislik mesleğindeki ilkeniz; yenilikçi ve öncü olabilecek gelişmeleri yakalamak, özgün araştırmalarla, mühendislik bilgi tabanını genişletmek, toplumun refah düzeyini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma için profesyonel hizmetlerle katkıda bulunmak olmalıdır.
Bizler, edindiğiniz bu bilgi, birikim ve deneyimleri insanlık ve toplum yararına kullanacağınıza inanıyoruz. Sizler ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşturulmasında dün olduğu gibi bugün de en büyük umudumuzsunuz.
Ülkenin birliği ve beraberliği için her türlü fedakarlıktan kaçınmayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ilke ve inkilapları her zaman sizin yol göstericiniz olsun. Amacı, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, demokrasiye inanan, yetenekli çocuklar yetiştirmek olan bizler bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız” şeklinde konuştu.

Hakan Yılmaz’a plaket

Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde 26. buluşmasını gerçekleştiren Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri, Firuzköy Sosyal Tesislerinde düzenledikleri seminerde sanatçı Hakan Yılmaz’ı da konuk etti. Avrupa Yakası’ndan tanıdığımız sanatçı Hakan Yılmaz, öğrencilerle söyleşilerde bulundu. Öğrenciler seminerin son gününde katılımlarından dolayı Yılmaz’a bir de plaket verdiler