BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ermenistanın Ağrı küstahlığı

Ermenistan bizimle oyun oynuyor! Ağrı Dağı logosunu kaldıran Ermenistan bu kez ilginç bir çıkışla tekrar çark etti!

Abone ol

Ermeniler, Gül'ün ziyaretinde kaldırılan Ağrı Dağını geri getirdi. Yapılanlar bununla da sınırlı değil! Ülkedeki bazı dernekler Türkiye için ağza alınmayacak ifadeler kullandı ve Gül'ün Ermenistan ziyaretini "siyasi ahlaksızlık" olarak nitelendirdi!

Ermenistan Futbol Federasyonu’nun logosundaki Ağrı Dağı figürü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti yüzünden apar topar kaldırıldı. Dünya, “Diplomatik ilişkileri dahi olmayan iki ülkenin milli takımları arasındaki maç liderleri birleştirdi” yorumunu yaptı.

Ancak “Futbol diplomasisi”yle başlayan olumlu hava dün Ermenistan tarafından baltalandı. Ermeni Futbol Federasyonu (FFA) Başkanı Ruben Hayrapetyan, Ermeni Ayrapetnaya gazetesine verdiği demeçte yine üzerinde Ağrı Dağı olan yeni bir logo kullanmaya başlayacaklarını açıkladı.

Ermeni halkından özür diledi
Siyasi uzmanlar logoda yapılan ilk değişikliği “Ermenistan’ın bir jesti” olarak nitelerken, Ermeni muhalefeti bunun “Ankara tarafından dayatılan bir ön şart olduğunu” iddia etmişti. Türkiye ile oynanan milli maçın hemen öncesinde öncesinde Ağrı Dağı olan logunun değiştirilmesinin “hata” olduğunu dile getiren Hayrapetyan, “Ağrı Dağı ulusal sembolümüzdür. Logoyu değiştirirken siyasi yönünü hiç hesaba katmamıştık. Büyük gürültü kopardı. Büyük tepkiler aldık. Tüm Ermeni halkı ve milli takım taraftarlarından özür diliyorum” diye konuştu. Hayrapetyan, logoyu değiştirme kararının Ermenistan ve Türkiye’nin aynı gruba düşmeden önce alındığını söyledi, “Yeni logoda yine Ağrı Dağı kesinlikle olacak” dedi.