BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Önkibara çete sorgusu!

Sebahattin Önkibar Organize Şube'ye götürüldü. Polisin ona çeteyle ilgili soruları olacaktı. Bakın bu çete hangisi?

Abone ol

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar'ın, "çete" kapsamında Organize Şube'nin operasyonu çerçevesinde ifadesine başvuruldu. Önkibar'ın ifadesine başvurulma nedeni 30 Kasım 2007'de yazdığı "AKP'den Kamhi'ye Peşkeş mi?" başlıklı yazısı...

Yazıda Önkibar Hayati Kamhi'nin Pendik Güzelyalı’da, Pendik Belediyesi’nin izniyle Defterdarlıktan sahili kiraladığını ve Nizamettin Aytemiz'in otelini almak için iflasla tehdit ettiğini yazıyor.

Oysa polis cephesinde olaylar farklı; Onlar da Musevi işadamı Jack Kamhi’nin oğlu Hayati Kamhi’yi Pendik'te bir arazi nedeniyle tehdit eden Nizamettin Aytemiz ve 23 kişilik çetesinin çökertildiğini söylüyorlar.

Önkibar'a bu yazısıyla ilgili bilgi soruldu ardından Önkibar ifadesini verdikten sonra gizlice arka kapıdan çıktı.

GÖZALTINA ALINMADIM

Önkibar savcının yanından çıktıktan sonra medyafaresi sitesine şu açıklamayı yaptı:

"Bazı internet sitelerinde şahsımla ilgili olarak yayınlanan haberlerin tamamı yalandır. Gözaltına alınmadım. Sadece 30 Kasım 2007 tarihinde yazdığım yazı ile ilgili olarak savcılıktan telefon ile çağrı aldım. Çağrıya uyup, savcılığa, yazdığım haberin detaylarıyla ilgili bilgi sundum. Konuyu çarpıtıp yalan haber yapan siteler hakkında yasal işlem başlatacağım."