BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  SPOR

Kartal Şahin aldı

Chelsea ve Arsenal onun peşinde koşuyordu. Her iki ayağını da iyi kullanan gurbetçi futbolcu Beşiktaş'a transfer oldu.

Abone ol

Chelsea ile Arsenal’in peşinde koştuğu ve her iki ayağını kullanabilen milli futbolcu, "Özlemini çektiğim Beşiktaş formasına kavuşacağım için çok mutluyum" dedi.

Transfer döneminde savunmasını güçlendiren Beşiktaş, sürpriz bir atak yaparak kadrosunu gurbetçi Nuri Şahin’le zenginleştirdi.

Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezonda başarıya ulaşmak için teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla takımda görmek istediği Nuri Şahin’in işini bitirdi.

Chelsea ve Arsenal’in peşinde koştuğu, B.Dortmund’un alt yapısında yetişen genç futbolcu geçen sezon Hollanda’nın Feyenoord takımında kiralık olarak forma giymişti.

TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLACAK

Alman Milli Takımı’nda forma giymesi için astronomik rakamları ve cazip teklifleri geri çevirip Türk Milli Takım formasını sırtına geçirdiği maçta Almanya’ya gol atan Nuri ’nin orta sahada büyük başarılara imza atacağına inandığını söyleyen Ertuğrul Sağlam, "1.81 boyundaki orta saha oyuncusu her iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Taraftarların sevgilisi olacak Nuri Şahin’den çok beklentilerimiz var" dedi.

Nuri Şahin ise, "Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden İlker Özbilek beni 16 yaşında Beşiktaş’a getirmek istemişti ama o dönemin teknik direktörü Rıza Çalımbay istememişti. Şimdi çok özlemini çektiğim formaya kavuşacağım için çok mutluyum" yorumunu yaptı.

EN GENÇ MİLLİ

2005 yılında Almanya ile oynanan özel maçta Türkiye A Milli Takım forması giyen ve attığı gol ile hem 'A milli formayı giyen en genç oyuncu' hem de 'milli forma ile gol atan en genç futbolcu' unvanlarını alan Nuri Şahin, 17 yaşına gelmeden Bundesliga'da oynayarak bu ligde ilk 11'de maça başlayan en genç oyuncu olup Almanya'da da tarihe geçmişti.