BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,05
ALTIN 2.442,13
HABER /  POLİTİKA

Bu pazar seçim olsa!

Bu kez anketi yaptıran dünyaca ünlü bir banka. Tam 25 bin kişiyle konuşulmuş anketin sonucuna göre bakın oy oranları nasıl dağılıyor?

Abone ol

Dünyanın en büyük bankalarından biri Türkiye'nin nabzını yoklamak için bir anket yaptırdı. Banka çıkarları gereği Türkiye'nin önümüzdeki dönemde siyasi durumunun ne olacağını merak ediyordu... Tam 25 bin kişinin görüşü alında ve 500 bin dolar harcandı. Bu nedenle güvenirliği konusunda bir endişe yok.

Serdar Turgut'un köşesinden verdiği bilgiye göre çıkan sonuçlar hayli ilginç... Bankanın hazırladığı raporda şu anda şöyle dağılıyor:

AK PARTİ: Yüzde 53.9

CHP: Yüzde 15.1

MHP: 16.2

Rapora eklenen yorumlar ise şöyle:

CHP için ‘Değişim olmadan dönüşüm olamaz’ denilmiş. MHP için ise bu oy oranının Devlet Bahçeli’nin liderliğinde partinin alabileceği en yüksek oran olduğu belirtiliyor.

KAPATMA OLURSA NE OLUR?

25 bin kişi ile konuşup raporu yazan uzmanlara göre, kapatma kararı verildiği takdirde AKP’ye ‘3 yıl boyunca bir şey olmaz’... Kapatma kararı partinin bütün vekillerini birbirine kenetler ve bu durum 3 yıl sürer...

ÜÇ YIL SONRA HUZURSUZLUK ÇIKAR

Ancak aradan süre geçtikten sonra parti içinde huzursuzlanmaların başlayacağı ve özellikle Ali Babacan ile Mehmet Ali Şahin arasında bir liderlik yarışı yaşanacağı söyleniyor.

O dönemde TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da hareketlenebileceği, AKP içindeki ANAP ile DYP kökenli milletvekilleriyle birlikte hareket edebileceği ve hatta partiden ayrılıp merkez sağ bir parti de kurabileceği söyleniyor.