BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan çok iddialı konuştu

Büyükanıt'ın "ABD etkisi varsa üniformamı çıkarırım" sözünün ardından, bir büyük söz de Başbakan'dan geldi...

Abone ol

Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, bu toprakları vatan edinebilmek için yüz yıllar boyunca çok ağır bedeller ödendiğini, her ilde, her köyde bir şehidin olduğunu kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın "Çekilmede ABD etkisi varsa üniformamı çıkarırım" sözünün bir benzeri de Başbakan Erdoğan'dan geldi.

BEN DE SİYASET ELBİSESİNİ ÇIKARIRIM

Muhalefete seslenen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Genelkurmay Başkanı açıklama yapıyor, inanmıyorsun. Kime inanıyorsun ya? Paşam bir şey söyledi. Dedi ki, 'Ben bu elbiseyi çıkartırım.' Bu kadar iddialı konuştu. Bakınız aynı şeyi değişik versiyonda da ben kullanıyorum. Tüm bu açıklamaların dışında kimse bizi ABD'den talimat alan olarak değerlendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkartırız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddiayı yerine getiren siyasetçiler, bu iddiayı ispatlamadıkça bu ülkede nasıl dolaşacaklar ben onu soruyorum.''

ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

Tarih boyunca bütün şehitlere vefa borçlarının olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, şehitler üzerinden kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini, ordunun siyasetin içine çekilmemesi gerektiğini dile getirerek, ''Bir şey söyleyecekseniz bana söyleyin, bize söyleyin dedim. Ama ne yazık ki muhalefet de ana muhalefet de rahat durmadı'' dedi.

Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken bir yerde, 'Buradan nasıl bir siyasi rant elde edebilirim' düşüncesine girildiğini ve bunun yanlışların en büyüğü olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Buradan bize bir oy gelecekse, Allah bize bu oyu nasip etmesin. Bizlere parlamentomuz, Cumhuriyet tarihinden bu yana olmamış bir ekseriyetle operasyon için yetki verdi. Bizler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi görevlendirdik. Görevin bütün çerçevesini çizdik ve bu süre içerisinde hava harekatı yapıldı, bunun yanında nihai olarak kara harekatı gerçekleştirildi. Bu kara harekatı gerçekleştikten sonra bakıyorsunuz biri çıkıyor, ''Efendim burada daha fazla kalmamız lazım', öbürü çıkıyor 'Bizi bundan haberdar etmeniz lazım, bilgilendirmeniz lazım' diyor.

NEYE DAYANARAK BUNLARI SÖYLÜYORSUNUZ?

Sevgili vatandaşlarım, bir sınır operasyonu yapılıyor ve bu operasyon yapılırken konuyla ilgili, 'ABD talimat verdi, ona göre yapıldı veya yapılmadı, çekilin talimatı gelmesi üzerine' deniyor. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Neyi biliyorsunuz da bunu söylüyorsunuz. Kaldı ki biz milletimizden aldığımız emanete asla hıyanet edemeyiz.

BU YETKİYİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?

Ana muhalefet, maalesef eski alışkanlıklarını aynaya bakarak bizde göreceklerini zannediyor. Bu iktidar, hiçbir yerden emir alarak, bu adımları atmamıştır asla. Askerimiz, hükümetiyle uyumlu bir şekilde. Bunun diplomatik boyutu, siyasi boyutu var, ekonomik, psikolojik boyutu var. Herhalde askeri boyutunu askerimiz yürütecek. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm komuta kademesinden tutunuz, erine kadar vermiş olduğu bu başarılı mücadeleyi siz nasıl olur da gölgelemeye gayret edersiniz? Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz? Bir buçuk metre karda, 7 bin rakımda, böyle bir yükseklikte bizim yavrularımız, tüm komuta kademesiyle böyle bir sınır ötesi operasyonu yapıyor ve bu operasyonun biz hedefine ulaştığına inanmışız. Bunun kararını vermişiz ve ordumuz oradan tekrar geri dönmüş. Bir tane sivil halk ölmemiş.''