BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  DÜNYA

Türkiyeyi haritadan sildiler

Avrupa kapısında beklettiği Türkiye'yi haritadan sildi. 1 Euro'nun resmini değiştirdiler.

Abone ol Financial Times gazetesinin haberine göre Türkiye, 2004'ten sonra yeni üyelerin katılımıyla değiştirilmesine karar verilen bir euroluk madeni paraların arkasındaki Avrupa haritasından silindi.

Financial Times'ın haberinde, Avrupa Komisyonu'nun madeni paraların arkasına Hazar Denizi'ne kadar uzanan, Türkiye'yi tamamen içine alan bir Avrupa haritası konmasını önerdiği belirtiliyor.

Ancak habere göre ulusal hükümetlerin temsil edildiği Avrupa Konseyi'nde, Türkiye'nin haritadan çıkartılmasına karar verildi.

Gazetenin Brüksel Muhabiri Andrew Bounds'un imzasını taşıyan haberde, Türkiye'nin silinmesi için yeni paralar üzerindeki haritada AB üyelerinden Kıbrıs'ın yüzlerce kilometre daha batıda, Girit Adası yakınlarında gösterildiği belirtildi.

Haberde görüşlerine yer verilen, Avrupa Parlamentosu'nun İtalyan liberal üyeleri Marco Cappato ve Marco Pannella "Konsey bilerek ve gizlice Türkiye'yi yeni haritadan silmiştir. Belarus gibi bir dikta yönetimi haritada var, ama katılım müzakereleri yürüten Türkiye gibi demokratik bir ülke yok" diyerek tepki gösterdi.