BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zanlıyı parçalayacaklardı

Zanlı arandığı sırada olay yerine geldi. Bir vatandaş tanıyınca olanlar oldu.

Abone ol

Sivas’ta yalnız yaşayan bir kadını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, polis tarafından arandığı sırada olay yerine gelince, çevredeki bir vatandaş tarafından tanındı. Kadının yakınları tarafından yakalanarak, linç edilmek istenen zanlıyı polis gözaltına aldı.

68 yaşındaki Emine Kekeçoğlu, evinin giriş kapısının önünde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.

Kan izlerinden hareket eden polis ekipleri, Kekeçoğlu’nun karşı binanın birinci katında bıçaklandığını tespit etti. Ağzına eşarp bağlanarak öldürüldüğü belirlenen kadının kolundaki 7 bileziğin de çalındığını tespit eden ekipler, karşı binada oturan Erdal K’yı (28) cinayeti işlediği gerekçesiyle aramaya başladı.

Linçten zor kurtuldu

Zanlı Erdal K, cinayetin işlenmesinden yaklaşık 3 saat sonra olay yerinin yakınlarında gezinirken bir vatandaş tarafından tanındı. Bu kişinin zanlıyı, Kekeçoğlu’nun yakınlarına göstermesi üzerine sokakta zanlı ile kadının yakınları arasında kovalamaca başladı. Sokakta yakalanan Erdal K’yı, maktulün yakınları ve bir grup linç etmeye çalıştı. Polisin linçten kurtararak gözaltına aldığı zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Almanya’da yaşadığı, bir süre önce eşini kaybettiği ve 15 gün önce memleketi Sivas’a geldiği bildirilen 5 çocuk annesi Kekeçoğlu'nun ölüm haberini alan yakınları fenalık geçirdi.