BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Resepsiyona kimler katılacak?

Asker, Gül'ün davetine gidecek mi? CHP yine katılmayacak. Ya diğerleri..?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından vereceği resepsiyonu ikiye bölmüştü.

Yarın sabah saat 11.00’de yapılacak ilk resepsiyonda devlet erkanı, Cuma günü saat 16.00’da yapılacak ikinci resepsiyon da ise iş, sanat ve medya dünyası ağırlanacaktı.

Asker gidecek mi?

Komutanlar 5 ve 7 Eylül tarihleri arasında Ankara dışında olacakları için her iki resepsiyona da katılamayacaklar.

CHP yine boykotta

CHP, Gül’ün seçilmesi sırasında gösterdiği protestosunu Köşk resepsiyonunda da sürdürecek. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Ben katılmayacağım” derken, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, “Katılmayacağız. CHP’li milletvekili arkadaşlarımın da katılacağını zannetmiyorum. Biz tavrımızı baştan koyduk” dedi.

MHP kararını vermedi

MHP’liler davete katılıp katılmama konusunu değerlendireceklerini belirttiler. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır dün henüz ellerine davetiyenin geçmediğini, bu daveti düşüneceklerini söyledi.

DTP ilk kez Köşk'te

TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyon ile ilgili henüz davetiye gelmedi. Gelince niye gitmeyelim ki. DTP olarak gideceğiz” diye konuştu. Ahmet Türk, akşam üzeri saatlerinde davetiyenin kendisine ulaştığını ifade etti.

DSP’liler katılmıyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanı Gül’ün vereceği resepsiyona yoğun “programı” nedeniyle katılmayacağını belirtirken, “Ancak, milletvekili arkadaşlarım kendi karar verecekler” dedi. DSP’li vekillerin Köşk’e gitmeyecekleri öğrenildi.

Özok da katılacak

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, Cumhurbaşkanı Gül'den aday olmamasını isteyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, yarın verilecek olan resepsiyona katılacak.