BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İmam oğluna camide düğün

Bebek çevresinde ilk kez bir düğün yapıldı. Hem de cami avlusunda...

Abone ol

Sırtında Arapça ’Allah’yazılı olduğu için öldürülen Barmen Oğuz Atak’ın cenaze namazını kıldırmayı reddeden Bebek Camii imamı Seyfettin Çetin, oğluna cami avlusunda düğün yaptı.

Bebek Cami avlusunda yemekli olarak düzenlenen düğünle İlhan ve Serpil Çetin çifti dünyaevine girdi. Düğün için kiralanan Mehter takımı ve semazenler düğüne katılanlar için kısa bir gösterisi yaptı. Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı düğünde, bir yemek firması da etli pilav dağıttı. Gazetecilerin çekim yapmalarının engellendiği düğüne davetliler haricinde kimse yaklaştırılmadı.

Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında akşam saat 18.00’de başlayan düğün, geç saatlere kadar sürdü.

DÜĞÜN YADIRGANDI
Sosyetenin uğrak yeri olan Bebek’teki cami avlusunda böyle bir düğün yapılması bazı vatandaşlarca yadırgandı. İmamın caminin avlusunda oğlunu evlendirmesini doğru bulmayan bazı çevre sakinleri, gazete ve televizyonları arayarak şikayetlerini dile getirdi.

Düğün sahiplerinden bir kişi ise, düğün için gerekli olan tüm izinlerin İstanbul Valiliği ve Diyanet İşleri’nden alındığını belirterek, “Bunda yadırganacak birşey yok. Müzik çalıp dans etmiyoruz. Sessiz bir şekilde düğünümüzü yapıyoruz. Kilisede düğün oluyor da camide neden olmasın?” diyerek düğünü savundu.

Çevre sakinleri ise Bebek Camii’nde ilk kez bir düğün yapıldığını belirterek tepki gösterdi.