BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Nevzat Şakar'dan sert açıklamalar!

Kalan son üç maçı değerlendiren Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın açıklamaları çok konuşalacak gibi!

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, hakemlere ve penaltılara güvenerek maçlara çıkmadıklarını belirterek, "Trabzonspor büyük bir camiadır, haklarını aramak zorundadır" dedi.

Şakar, yaptığı açıklamada, hakemlerle ilgili söylemleri kendilerinin başlatmadığını belirterek, ''Devre arasında Aykut Kocaman'nın verdiği demeçlere bakmamız lazım, 'Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli' dedi. Bir sıkıntı mı vardı da Trabzonspor'un penaltıları irdelenecek? Neden böyle bir beyanat verme gereği duydu? İkinci yarının başlamasıyla kendi sahamızda oynadığımız Ankaragücü, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor maçlarında bariz 3-4 penaltımız verilmedi. Biz buna rağmen Futbol Federasyonu ve kurullarına güvendiğimizi her yerde söyledik. Ta ki Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçına kadar. Bu maçta verilen ofsayt golü, haksız yere çalınan penaltı vardı'' diye konuştu.

"HAKEMLERE, PENATLILARA GÜVENEREK MAÇLARA ÇIKMIYORUZ"

Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu, böyle bir durum karşısında serzenişte bulunmaları gerektiğini bildiren Şakar, ''Daha sonra Fenerbahçe'nin, Bucaspor maçında hiç kimsenin katılmadığı bir penaltı olayı var. Gökhan Gönül'ün 2. sarı karttan atılması gereken bir olay var. Bunlar hep es geçildi. Trabzonspor büyük bir camiadır, haklarını aramak zorundadır. Haksız yere verilen penaltılara karşıyız. Hakkımız yensin istemiyoruz. Biz hakemlere ve penaltılara sığınarak maçlara çıkmıyoruz'' dedi.

Şakar, Gaziantepspor maçında verilen penaltı kararının doğru olduğunu savunarak, ''Cüneyt Çakır Türkiye'nin en deneyimli hakemlerinden biridir. Ülkemizi yurt dışında son derece başarılı şekilde temsil etmektedir. Biz Cüneyt Çakır'a güveniyoruz. Pozisyonun başlangıcı ceza sahası dışında oldu ama Gaziantepsporlu oyuncunun müdahalesi ceza sahası içinde devam etti. Hakem de yan hakeme danışarak kararını verdi. Pozisyonun penaltı olduğuna inanıyorum'' ifadesini kullandı.

"YÖNETİCİLER SAĞDUYULU OLMALI"

Yöneticilerin sağduyulu olması gerektiğini belirten Şakar, ''Biz yöneticiler çok sağduyulu olmak zorundayız. Verdiğimiz beyanatlar Türkiye'de çok ortamı geriyor diye düşünüyorum. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Kalan son 3 maçı, olayları saha dışına taşımadan fair-play ruhu içinde oynayıp daha sonra da şampiyon olanı kutlamak gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

''GÜNAHLARIN TAKIMI FENERBAHÇE''

Bordo-mavili taraftarların Gaziantepspor maçında tribüne astığı ''Günahların takımı Fenerbahçe'' şeklindeki pankart ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını belirten Şakar, şunları söyledi:

''Bunun sorumlusu emniyettir. Stadyumlarda asılan pankartlar emniyet güçlerinin elemesinden geçer. Bunun bizimle hiç bir ilgisi yok. Maç başladığında asıldı. Maçın 3 tane gözlemcisi vardı. Maç başlayıp bitine kadar hiç bir uyarı yapılmadı. Bu konuyu çok önemsemiyoruz. İstanbul'da bizimle ilgili de çok pankartlar asıldı. Bunların birer espri olarak düşünüyorum. Ortamı gerecek bir durum olduğuna inanmıyorum. Taraftarlarımızın yaptığı bir durumdur. Gözlemciler raporlarında bile buna yer vermediler. Ciddi almadıkları için.''