BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,17
HABER /  GÜNCEL

Sony'deki hırsızlığın boyutları çok büyük

Şirket, geçen hafta Playstation kullanıcı bilgilerinin çalınmasıyla yaşadığı şoku atlatamadan internet ortamındaki oyunları kullanan 25 milyon kişinin bilgilerinin de çalınmış olabileceğini itiraf etti.

Abone ol

Geçen hafta 70 milyonu aşkın müşterisine ait şahsi bilgilerin çalındığını açıklayan Japon elektronik devi Sony, 25 milyon kullanıcısının daha bilgilerinin çalınmış olabileceğini duyurdu.

Şirket, dün Everquest, Star Wars: Galaxies gibi büyük ilgi gören çevrimiçi oyunların bulunduğu Sony Online Entertainment (SOE) hizmetinin sunucularını geçici olarak kapatmıştı.

Şirket, ardından bilgisayar korsanlarının, bilgilerine eriştiğini düşündükleri müşteri sayısının başta düşünülenden daha fazla olduğunu açıkladı.

Sony müşterilerine gönderdiği mesajda, "Başta SOE müşteri verilerinin şirkete yönelik saldırıda çalınmadığını düşünmüştük. Ancak 1 Mayıs itibariyle SOE hesap bilgilerinin de çalınmış olabileceği sonucuna vardık" dedi.

Buna göre müşterilerin doğum tarihi, yaşı, cinsiyet bilgileri, açık adres ve eposta bilgileri ve banka hesapları çalınmış olabilir.

Sony, SOE hizmetini kullanan, çoğu Avrupa'da 20 bini aşkın kişiye ait bilgi ve banka hesap ayrıntılarında da güvenlik ihlali olduğunu bildirdi.

Ancak Sony, çalınan kredi kartı numaraları ve son kullanma tarihlerinin 2007 yılına ait bir veri bankasına dayandığının altını çizdi.

Sony'de ikinci güvenlik ihlali

Japon elektronik devi daha dün Playstation oyun konsolu kullanıcılarından geçen hafta yaşananlar nedeniyle özür dilemiş, kullanıcıları telefon ve e-posta ile dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırmıştı.

Yetkililer, Playstation'ı bu hafta içinde yeniden hizmete sokacaklarını söylemişlerdi.

Playstation Ağı, 20 Nisan'dan bu yana hizmet vermiyor.

PlayStation uzun zamandır bilgisayar korsanlarının hedefiydi. Sene başında da ABD'de bir bilgisayar korsanı, Playstation 3 oyun konsolunun güvenlik sistemini geçmeyi başardığını açıklamıştı.

PS3 o zamana dek oyun konsollarının en güvenlisi olarak kabul ediliyordu ve şifreleri kırılmamış olan tek sistem de buydu.