BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  DÜNYA

Nepal depreminde yüzme havuzuna bakın

Nepal'i yerle bir eden depremin ardından ortaya çıkan görüntüler dehşetin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Abone ol

Nepal’in başkenti Katmandu’da meydana gelen depremin bir villanın yüzme havuzunda oluşturduğu dev dalgalar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çarşaf gibi su depremle kabarıyor, oluşan dev dalgalar etrafa taşıyor. Görüntüler depremin şiddetini ve dehşetini gözler önüne seriyor.

En az 3200 kişinin öldüğü 7.9’luk depremin ardından iki gün boyunca artçı şoklarla sarsılan Nepal’de, felaketin boyutları, havadan çekilen görüntülerde ortaya çıkıyor.

NEPAL DEPREMİNİ TÜRK TURİST GÖRÜNTÜLEDİ

7,9 büyüklüğünde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Nepal depremi sonrası, Türk vatandaşlar yurda döndü. Tatil için ülkede olan Dinçer ve Sibel Yazıcı çifti de depremi yaşadı. Deprem anında kafede oturduklarını söyleyen çiftlerden Sibel Yazıcı depremden saniyeler önce kamerasıyla kayıttaydı.

Bir süre etrafı çeken Sibel Yazıcı depremin başladığı anda da kayıttan çıkmayıp deprem etkisiyle yıkılan binaları ve sonrasında yükselen toz bulutunu çekmeyi başardı. Tapınakların yerle bir olduklarına şahitlik eden Sibel Yazıcı, “Bir kafenin en üst katındaydık ben kameraya çekiyordum manzarayı. Tam o esnada oldu, her şey göçtü duman altı oldu” dedi. 

DEPREM SONRASI ÇIĞ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Everest dağında Nepal’deki depremin tetiklediği ve 17 kişinin öldüğü çığ böyle görüntülendi. Dağcıların ana kampına düşen çığ, faciaya yol açtı. 100 kadar dağcının bulunduğu kampta şu ana kadar 17 cesede ulaşıldı.