BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA

Ne yapıyorsun Kılıçdaroğlu? Nihal Bengisu Karaca yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretinde terör örgütü PKK destekçisi Alman milletvekili Sevim Dağdelen ile poz vermesi olay oldu. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca tepki çeken ziyareti köşe yazısında değerlendirdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Almanya ziyareti kapsamında Almanya Federal Meclisi'ne giderek, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) üyesi milletvekilleri ile görüşmüştü.

Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG'yi her fırsatta hem de Alman meclisinde savunan Almanya Sosyal Demokrat Partisi milletvekili Sevim Dağdelen ile yan yana poz verdi. İşte tartışma yaratan bu görüntüyü Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü köşesinde değerlendirdi.

"Ama her zamanki gibi, kantarın topuzunu tutturamama sorunuyla malul. Makus talihinden kurtulma umuduyla fazla hızlı koşup şansını sollayarak geride bırakıyor." diyen Karaca, "Ne yapıyorsun Kılıçdaroğlu" diye sorup hedefindeki ismi bu sözlerle eleştiriyor:

"Kılıçdaroğlu hem partisine CHPKK denmesinden rahatsız oluyor hem İYİ Parti ile ittifak yapıyor, hem belli ki Ankara’yı kazanmak için özellikle MHP seçmenine Özhaseki’den daha çekici gelecek bir aday sunmak zorunda; gelin görün ki bir yandan da PKK’lı simalarla yan yana gülümseyen fotoğraflar veriyor.

Daha kötü bir olasılık ise şu: Kılıçdaroğlu’nun yanında kendisini bu kişilerle görüntü vermemesi gerektiği konusunda uyaracak bir Allah’ın kulunun bulunmaması."