BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  GÜNCEL

NATO'dan Rusya'ya sert Türkiye uyarısı!

NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın hava sahası ihlali hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Açıklamada 'Müttefiklerimizi korumaya hazırız' denildi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Türkiye ile Rusya arasındaki Suriye gerilimi hakkında açıklama yaptı. NATO'dan gelen son dakika açıklamada, "Türkiye dahil tüm müttefiklerimizi korumaya hazırız ve buna gücümüz var" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'yı Suriye lideri Beşar Esad'a destek vermeyi bırakmaya çağırdı. Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin olarak da "Müttefiklerimizi korumaya hazırız" dedi.

natodan-rusyaya-sert-türkiye-uyarisi.jpg

NATO'ya üye ülkelerin savunma bakanları bugün, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını görüşmek üzere Brüksel'de bir araya geliyor. Toplantıdan önce konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Suriye'de IŞİD'le mücadeleye odaklanmasını savunup dün hedeflerin kruz füzesiyle vurulmasından endişe duyduklarını söyledi.

Stoltenberg, Türkiye'nin Suriye konusunda daha çok yardıma ihtiyacı olup olmadığı konusunu ise değerlendirdiklerini belirtti.