BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Namus kurbanı uğurlandı

Ağabeyi tarafından vurulan ve dün hayatını kaybeden Yasemin Ç. toprağa verildi.

Abone ol

Ağabeyi tarafından vurularak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yasemin Ç., Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Ağabeyi tarafından vurulduktan sonra tedavi gördüğü Ankara Eğitim
ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yasemin Ç.'nin cenazesi,
sabah saatlerinde Karşıyaka Morgu'ndan ailesi tarafından teslim
alındı.

Mamak Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Cebeci Asri Mezarlığı'na getirilen genç kız için burada öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.
Genç kızın annesi ile bazı akraba ve komşularının yanı sıra çeşitli kadın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı cenaze töreni sırasında çevik kuvvet polisinin de önlem aldığı görüldü. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreni sırasında, aralarında Ankaralı Feministler, Kadın Dayanışma Vakfı ve İnsan Hakları Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu yer aldığı bir grup kadın, Yasemin Ç.'nin tabutunun üzerine başörtüsü ve çiçek bıraktı. Kadınlar adına dağıtılan basın
açıklamasında, Yasemin Ç.'nin namus anlayışı için öldürüldüğü
savunuldu.

Genç kızın amcası Erdal Ç. ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yasemin Ç.'nin töre cinayetine kurban gitmediğini savunarak, basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Erdal Ç. ''Töre cinayeti olsaydı cenazeye kimse gelmezdi'' dedi. Daha sonra Yasemin Ç'nin cenazesi, daha önce hayatını kaybeden dedesi Raşit Ç.'nin mezarına defnedildi.