BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan muhalefeti vurdu

Erdoğan isim verdiği muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Erdoğan'a göre MHP, CHP ve ANAP hortumcu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Zorunlu Tasarruf Mevduatı Fonu'nda biriken 14,5 katrilyonu, içinde ANAP'ı, MHP'si, DSP'si, CHP'si, DYP'si olan siyasi iktidarlar kesti” dedi. Erdoğan, kesilen bu paraların hortumculara aktarıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kayseri İl Kongresi'ne katıldı. Kongreleri, siyasi partilerin güç topladıkları bir motivasyon, yeni bir sürece hazırlanılması için etkinlik olarak ortaya koydukları fırsatlar olarak nitelendirdi.

Belde kongrelerini 2005 yılı sonunda, 2006 başında ilçe kongrelerini tamamladıklarını, şu anda hızla il kongrelerini yaptıklarını ifade eden Erdoğan, sonbaharda büyük kongrelerini tamamlayıp, 2007 sonbaharındaki yerel seçimlere dipdiri, çok daha genç, çok daha sinerji meydana getiren bir örgütlenme ağıyla yürüyeceklerini söyledi. Zorunlu Tasarruf Mevduatı Fonu'nda biriken paraların işçi ve memurlara 9 gün içinde tamamının ödeneceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“3 Kasım'da nasıl bir Türkiye devraldık, bugün nasıl bir Türkiye var. Zorunlu Tasarruf Mevduatı Fonu'nda biriken rakam, 14,5 katrilyon liraydı. Bu parayı işçiden, memurdan kestiler. Hangi siyasi iktidarlar kesti? Bunun içinde ANAP'ı, MHP'si, DSP'si, CHP'si, DYP'si vardı. Bu paraları niye yoldular, niye kestiler? Birilerine yapacakları ödemeler vardı ya, hortumculara falan aktardıkları paralar vardı ya, işte onun için. İşçi, memur bunu kendi arzusuyla vermiyordu. 'Size nema vereceğiz' dediler, bu paraları böyle kestiler. Geldik, arkadaşlar önümüze bu tabloyu koydu. 'Açın kasayı. Var mı böyle bir para?' dedik, 'Yok' dediler. Ne var bunun yerine? 'Kağıt var' dediler. Bu, para yerine geçiyor mu? Hayır. 'Öyleyse biz bu kağıdı bir vesika kabul edelim. Devlet, vatandaşına borçlu olamaz' dedik. Ödemeye başladık ve şu anda inşallah 9 gün sonra 14,5 katrilyon liranın tamamını ödemiş oluyoruz.”

İMARZEDELER
İmarzedelere de gerekli ödemeyi yapacaklarını ifade eden Erdoğan, ”Bu ülkede geçmişten bu yana zadeler vardı, bir de onların zedeleri vardı. Bu zedelere 8,5 katrilyon ödemek durumundaydık. Çünkü devlet, bankalar için güvence vermişti. Bunun gereği olarak dedik ki, bu parayı ödemek zorundayız. 8,5 katrilyonun şu ana kadar 6,5 katrilyonunu ödedik. Kalan 2 katrilyonu da Ocak 2007'ye kadar ödeyeceğiz. Yaptığımız ödemeler 21 katrilyon oldu” diye konuştu.

“DİK DURDUK, AMA DİKLEŞMEDİK”
AKP iktidarının, zaman zaman “IMF'nin uşağı” gibi çirkin ifadelerle tanımlandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar kimseye uşak olmadık, olmayız. Biz, milletimizin onuru için mücadelemizi bu ana kadar haysiyetli bir şekilde sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim ilkemiz şudur; biz bugüne kadar dik durduk, ama dikleşmedik. Ölçümüz bu. Bu uşaklıkları başkaları yapmış olabilir. Ama AK Parti iktidarı asla bu duruma düşmemiştir. Bizden önceki yönetimler bir defa şu gerçeği inkar edemezler. Türkiye, IMF'nin 29 kurucu ortağından bir tanesidir. Bizden önce birçok stand-by anlaşması imzalanmıştır. Biz de imzaladık. Masaya oturmuşlardı. Sürekli borç almışlardı. Biz göreve geldiğimizde toplam alınmış olan borç, 23,4 milyar dolardır. Türkiye'nin IMF'ye olan şu anki borcu 11 milyar dolardır. Kim ödedi bu parayı? AK Parti ödedi. Nasıl ödedi, kaynak nerede, petrol kuyuları mı var? Yok. Ya ne var? Seçimlerden önce dedik ya, kaynak Türkiye, kaynak AK Parti. Ne oldu, hortumlar kesildi. Hortumlar kesilince para nereye aktı, Türkiye'ye aktı, millete aktı. Farkımız buydu. Bu ana kadar IMF'ye ödenmiş olan para 13 milyar dolardır.”

Merkez Bankası'nın kasasındaki içinde yurt dışındaki işçilerin 15- 16 milyar dolar dövizi, bankaların bloke edilmiş paraları ve altınlarıyla 26 milyar dolar varken, bugün bu rakamın yaklaşık 60 milyar dolara ulaştığını anlatan Erdoğan, “Nereden nereye geldik. Fark 34 milyar dolar. Buna şöyle 40-41 katrilyon daha koyduğumuz bu iktidar 3,5 yılda 80 katrilyon artı değer olarak Türkiye bütçesinin üzerine ilave etti” dedi.