BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  GÜNCEL

Müthiş gelişme testi geçti Afrin'e gönderilecek

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, merakla beklenen Akkor Pulat aktif koruma sisteminin atışlı testi başarıyla geçtiğini yakın zamanda Afrin'de görevli tanklara entegre edileceğini açıkladı.

Abone ol

ASELSAN, tank ve zırhlı araçlar için ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verecek, tehditlere karşı koruma sağlayacak teknolojilere yönelik çalışmalara yenisini ekledi. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, sosyal medya hesabından Pulat Aktif Koruma Sistemi Pulat'ın atışlı testlerden başarıyla geçtiğini duyurdu. Demir, Pulat Aktif Koruma Sistemi'nin Zeytin Dalı Harekatına katılan tanklarımıza en kısa zamanda entegre edileceğini belirtti.

Demir yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan tanklarımıza kısa sürede entegre edilecek olan sistem, bu anlamda dünyada ilk kez muharebe alanında kullanılan aktif koruma sistemi olacak. Bu süreçte yoğun emek sarfeden Aselsan ve Tübitak Sage çalışanlarımızı da tebrik ediyorum." dedi.DÜNYADA BİR İLK

Bir aktif koruma sisteminin bu kadar kısa sürede entegre edilip, muharebe sahasına sürülmesinin dünyada bir ilk olduğu öğrenildi.

Kendi kendini koruyacak tanklar

Altay tankı için, yaklaşan anti tank roketleri ve füzeleri belirleyerek havada imha edecek AKKOR üzerinde çalışan ASELSAN, tank ve zırhlı araçlara yönelik "çelik" anlamına gelen PULAT isimli yeni bir aktif koruma sistemi geliştirme projesi başlatmıştı.

ASELSAN tarafından 2008'de geliştirilmeye başlanan sistemin prototip üretimi için Kasım 2015'te Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile sözleşme imzalanmıştı.FARKLI TİPTE ZIRHLI ARACA UYGULANABİLİYOR

PULAT sahip olduğu yüksek teknoloji radarla platforma yönelmiş tehditleri tespit edecek, ardından "fiziksel imha" yeteneğiyle tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafeden etkisiz hale getiriyor.

Gerek yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine, gerekse uzak mesafeden fırlatılan güdümlü tanksavar füzelerine karşı modül yerleşimine bağlı olarak her yönü kapsayan 360 derecelik tam bir koruma kalkanı sağlayan PULAT, platform üzerine dağıtık olarak yerleştirilen koruma modülleri sayesinde birden çok tehdide karşı aynı anda etkinlik sağlıyor.

Sistem, radarla tehdit algılama çözümü sayesinde toz, çamur, kar, yağmur gibi zorlu çevresel şartlar altında etkin çalışıyor.