BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep yeni sağanak uyarısı son hava durumu

Gaziantep hava durumu saatlik tahmin fena meteoroloji 5 Mart Pazartesi son hava durumu raporunu yayınladı.Gaziantep'te gece saatlerinden başlayan kuvvetli sağanak yağış gün içinde etkisini arttıracak. etre kareye 20 ila 40 kg arasında yağış düşecek. Yetkililer sel ve su baskınları için vatandaşları uyardı.

Abone ol

Gaziantep hava durumu saatlik tahmin meteoroloji açıkladı kuvvetli sağanak yağış etkisini arttıracak. Gece başlayan sağanak yağışlar gün içinde etki alanını genişleterek devam edecek. Şiddetli gök gürültüsü ve sağanak yaşanacak. Gaziantep 5 Mart Pazartesi saatlik hava durumu tahmini haberimizde.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Niğde, Aksaray, Nevşehir, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneyi, İç Ege ve Batı Karadeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar  Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BU İLLERE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Rize, Artvin ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.