BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  GÜNCEL

Musul operasyonu son dakika gelişmesi girdiler!

MUSUL operasyonunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Irak ordusu Musul'un içindeki Karama bölgesine girdi.

Abone ol

MUSUL operasyonu son durum açıklaması Irak ordusundan geldi. Reuters'in geçtiği son dakika Musul haberine göre, Bağdat hükümetine bağlı askerler Musul'un içindeki Karama bölgesine girdi.

Irak'ta Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğusundaki cepheden yeniden saldırıya geçen Irak ordusuna bağlı özel birlikler Karama mahallesine girdi.

Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler, diğer cephelerdeki güçlerden daha hızlı ilerlediği için geçtiğimiz hafta doğu cephesindeki operasyonuna ara vermişti.

Musul'un güneyinde ise Irak ordusu ve polis iki cepheden ilerleyişini sürdürüyor.

Musul operasyonuna cumartesi günü Şii Haşdi Şabi milisleri de katılmıştı. İran destekli Şii milislerin hedefinin Telafer'i ele geçirerek Musul ile Rakka arasındaki anayolu kesmek olduğu açıklanmıştı.

SALDIRILARA RAĞMEN...

Associated Press de Iraklı özel harekât birliklerinin Musul'a doğudan ilerlemeye devam ettiğini bildirmişti. Iraklı Tuğgeneral Haydar Fadıl, DEAŞ'ın bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılara rağmen, askerlerle Musul'un dış bölgelerindeki yerleşim alanları arasındaki mesafenin 3 kilometreye kadar indiğini açıklamıştı.

Dün yapılan açıklamaya göre, Dokuzuncu Zırhlı Tümen'in Musul'un yedi kilometre güneybatısındaki Ali Raş köyünü temizlediği bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de, güneyde güvenlik güçlerinin El-Şura kasabasını DEAŞ'lılardan aldığını ve ilerlemesine devam ettiği söyledi.

İran'ın desteklediği ve bir adı da Halk Seferberlik Güçleri (PMF) olan Haşdi Şabi adlı Şii milis grubu Cumartesi günü Musul harekatına katılarak kentin batısındaki bölgeleri ele geçirmek için süren operasyonda yer aldılar.

Bu operasyonun hedefi Musul'un 55 kilometre batısındaki yaklaşık 100 bin Türkmen'in yaşadığı Telafer kentini ele geçirmek. Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed el Asadi yaptığı basın toplantısında, Telafer'in DEAŞ'tan geri alınmasıyla militanların komşu Suriye'ye kaçmaları ya da buradan yardım almalarının yolunun kesileceğini söyledi.

Haşdi Şabi içindeki İran destekli Bedir örgütünün başkanı olan Hadi el Amiri de, "Ordu, federal polis, Haşdi Şabi, anti terör birlikleri ve (yerel Sünni) aşiretler arasında işbirliği var" dedi.