BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Kamalak'tan parti içi muhaliflere tepki

1 Kasım seçimleri sonrası hedefteki isim Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçimin ardından parti içinde yaşanan bazı eleştirilere ilişkin, "Eleştirenlere baktığınızda, kongre isteyenlere baktığınızda bu partiye zerre kadar katkısı olmayan, tam aksine çelme takan, başarısızlığı için uğraşan kişilerdir. Hemen hemen birçoğunun da parti ile zerre kadar alakası yoktur" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, parti olarak 1 Kasım seçiminden istedikleri sonucu alamadıklarını ancak Saadet Partisi teşkilatlarının seçim süresince elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade etti.

Alınan sonuçları kendi iç bünyelerinde bütün yönleriyle değerlendirdiklerini vurgulayan Kamalak, geçen cuma Başkanlık Divanı üyelerini, cumartesi de bütün il başkanları ve il müfettişleri ile değerlendirme toplantıları yaptıklarını anlattı. Genel İdare Kurulu üyeleriyle de geçen pazar bir toplantı yapıldığına işaret eden Kamalak, "Sonuç ne olursa olsun Saadet Partisi, bu ülkenin sigortasıdır. Saadet Partisi'nin büyüklüğü rakamlarla ölçülemez, o bir değerdir, bir sitemin savunucusu, temsilcisidir" diye konuştu.

Kamalak, Saadet Partisi'nin her konuda uyarılarda bulunduğu ve uyarılarının dikkate alınmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Suriye konusunda uyarılarımız dikkate alınsaydı, ne Suriye ne de Türkiye bu noktada olmazdı. Suriye'de 370 bin insan ölmezdi. Yine Suriye'de 8 milyon insan yerinden yurdundan olmazdı. Aylan bebekle beraber Suriyeli kardeşimizin cesetleri sahillerimize vurmazdı."

Çözüm Süreci konusunda da "sadece İmralı, HDP ya da Kandil'in değil, bütün yöre halkının dikkate alınması ve onlarla bu sorunun müzakere edilmesi gerektiğini" söylediklerini aktaran Kamalak, "Bugün iktidar, 'Çözüm Süreci'nde yeni muhatap halk ve toplumun farklı kesimleri olacak' diyor. Biz bunu 3-4 seneden beri sürekli haykırıyoruz ama duyuramıyoruz" ifadesini kullandı.

Kamalak, başkanlık sistemi tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi:

"Saadet Partisi olarak, prensipte başkanlık sistemine karşı değiliz. Hatta Türkiye'de başkanlık sistemini ilk öneren hareket biziz. Nasıl ki cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini Türkiye'de ilk defa gündeme getiren hareket biz olduğumuz gibi, başkanlık sistemini de Türkiye'de ilk telaffuz eden hareket biziz. Buna rağmen AK Parti'nin, nasıl bir başkanlık sistemi istediği konusunda açıklık, netlik yoktur."

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin yükü konusunda da iktidarı uyarma ihtiyacı duyduğunu söyleyen Kamalak, asgari ücretin yükünün işverenlere yansıtılmaması gerektiğini ifade etti. Kamalak, asgari ücrete yapılacak zamların, işverenlere yansıtılması durumunda üretimin düşeceğini, işsizliğin artacağını ve rekabet gücünün zayıflayacağını savundu.

TEŞKİLATIMIZIN VERECEĞİ KARAR HEPİMİZ İÇİN BAŞ TACIDIR

 Kamalak, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonlara ilişkin bir soru üzerine, bu konuda daha öncede değerlendirme yaptığını belirterek, "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Adalet, herkes için lazımdır" dedi.

Partide gerçekleştirilen toplantıların ardından, olağan kongre konusunda alınan bir kararın olup olmadığı şeklindeki soruya Kamalak, şu yanıtı verdi:

"Teşkilatımızın vereceği karar, hepimiz için baş tacıdır. Zaten önümüzdeki süreçte kongremiz vardır. Kongre konusunda olağan süreç devam ediyor. Burada hiçbir arkadaşımızın bir diğerini suçlayacak durumu yoktur. Mahalle temsilcimizden sandık müşahidimize kadar, belde temsilcimizden il başkanımıza kadar, yönetim kurulunun her bir kademesindeki arkadaşımızdan genel başkana kadar herkes, geceyi gündüze katarak tüm olumsuzluklara rağmen canla, başla çalıştı. Bu şartlar içerisinde elbette arzuladığımız sonucu almış değiliz. Ama mevcut imkanlar içerisinde başka ne beklenebilirdi ki düşüncesi hakim. Eleştirenlere baktığınızda, kongre isteyenlere baktığınızda bu partiye zerre kadar katkısı olmayan, tam aksine çelme takan, başarısızlığı için uğraşan kişilerdir. Hemen hemen birçoğunun da parti ile zerre kadar alakası yoktur. İşin özü bu. Bize diyecek ki, 'Falan il başkanınız canla başla çalıştı ama şu an kongre istiyor.' Var mı öyle bir şey? Partinin başarısız olması için çalışanların, yönetimi suçlayanların birçoğu da parti ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlardır."