BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Armağan artık iflah olmaz en ağır darbe!

RTÜK Derin Tarih programı ile TVnet'e Mustafa Armağan yüzünden ağır ceza kararı aldı. Benzer hakaretler bir kez daha gündeme gelirse Derin Tarih’in yayından kaldırılacak. Mustafa Armağan'ın kitapları raftan indi.

Abone ol

Atatürk ile manevi kızı Afet İnan arasında ilişki olduğunu iddia eden Mustafa Armağan'a darbe üstüne darbe geliyor. İlber Ortaylı'nın 'cahil' dediği Armağan'a en ağır tokat da okur kanadından geldi. Mustafa Armağan'ın kitapları raflardan indirilirken ve yazdığı dergi de satıştan kaldırıldı. 

Mustafa Armağan bir tokat da RTÜK'ten yedi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Derin Tarih programı ile TVnet'e ağır ceza kararı aldı.

RTÜK bugünkü toplantısında Derin Tarih programında; kanunun ‘insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamayacağı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ ile ‘toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’ maddelerini ihlal ettiğine karar verdi. Bu ihlal nedeniyle kanala en yüksek oranda para cezası verilmesi kararı alındı. Kanal, bir önceki ay reklam gelirinin yüzde 5’i oranında para cezası ödeyecek. Tekrarı olursa da program yayından kaldırılacak.

Kimdir bu Mustafa Armağan? FETÖ onu şöhret etti aslen de...

NEZİH KİTAPEVİNDEN KARAR
Bu arada Nezih, Remzi kitapevleri ve D&R da ‘Derin Tarih’i raflardan kaldırdı. Nezih Kırtasiye, dün TrBoykot isimli hesabın, geçmişte Mustafa Armağan’ın yönetiminde yayınlanan ‘Derin Tarih’ dergisiyle ilgili çağrısına olumlu cevap verdi. “Derin Tarih isimli dergi müsveddesini raflarınızdan indirmenizi rica ve talep ediyoruz” şeklinde sosyal medyadan atılan mesaja cevap veren Nezih Kırtasiye, “İlgili dergi bugün itibariyle raflarımızdan kaldırılmaktadır. Geri bildiriminiz ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Remzi Kitabevi Satış Müdürü Fevzi Kılınçaslan “Bugün konuyla ilgilendik ve Cumhuriyetimizin kurucusuna hakaret eden yazıların yer aldığı Derin Tarih dergisini raflarımızdan kaldırdık. Remzi Kitabevi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e karşı yapılmış bu davranışlara ve hakarete kayıtsız kalamazdık. Bunun da gereği yaptık” diye konuştu.

İlber Ortaylı Mustafa Armağan'ın foyasını ortaya serdi

Başbakan'dan Atatürk'e yönelik hakaretlere çok sert tepki

MUSTAFA ARMAĞAN ATATÜRK İÇİN NE DEMİŞTİ?
Mustafa Armağan, TVNet’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan ile ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunmuş ve infial yaratmıştı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmıştı.