BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  GÜNCEL

Ağlaya ağlaya kaleci oldum!

Galatasaray'ın file bekçisi Muslera verdiği röportajda ilginç sözler söyledi...

Abone ol

Galatasaray'a 5 yıllık maliyeti 50 milyon TL'yi bulacak Fernando Muslera, TFF'nin resmi dergisi TamSaha'ya röportaj verdi.

28 haftada kalesinde gördüğü 21 golle Galatasaray'ın ligin en az gol yiyen takımı olmasını sağlayan Muslera, futbola nasıl başladığını anlattı. İşte Uruguaylı'nın ağzından kaleci olma öyküsü: "Futbola başladığımda forvet oynuyordum. 8 yaşında kaleci oldum. Takımda kaleci eksikti ve en uzun boylu çocuk olduğum için beni kaleye geçirdiler. Hoşuma gitmedi. Gol yedikçe ağlıyordum... O kadar çok ağladım ki tekrar saha içinde oynamayı denedim. Ama sonradan kalede rahat hissetmeye başladım ve alıştım. Kaderim buymuş.

KOŞARSAM BAYILIRIM 

Kalecileri 'Yalnız insanlar' olarak özetleyen Muslera, "Gol olduğunda biliyorum ki, tek başına kutlamalıyım. Ben kendi alanıma ve yalnızlığıma alıştım. Hiçbir zaman gol kutlamak için koşmam. Çünkü koşarsam geri dönemeyeceğimi, bayılabileceğimi biliyorum" dedi. 

TAFFAREL'LE ÇALIŞMAK ŞANS

Fernando Muslera, takımdaki meslektaşları Aykut ve Ufuk'la sıkı bir rekabet içinde olduğunu dile getirdi ve Galatasaray'daki kaleci antrenörü Claudio Taffarel'e övgüler yağdırdı: "Taffarel'le çalışmak benim için çok özel bir deneyim. Çok etkileyici ve önemli biriyle çalışıyorum. Dünya Kupası kazanmış çok önemli bir isim. Ondan öğrenebileceğim çok şey var. Onunla çalışmak benim için büyük bir şans. Büyük bir kaleci olmayı ondan öğreneceğim.

HER ŞEY YERİNE OTURDU 

Sarı-kırmızılı taraftarların top tekniği ve kalecilik yeteneğiyle "Yeni Taffarel" benzetmesini yaptığı Uruguaylı eldiven, Türkiye'ye alışmasının zaman aldığını kabul etti ve "Yeni oyuncular, yeni bir takım, yeni bir lig... Tüm bu alışma süreci ilk başlarda bazı hatalar yapmama neden oldu. Daha sonra yavaş yavaş insanları tanıyıp ortamı anlamaya başlayınca düzelmeye başladı. Ama uyum sağladıktan ve biraz zaman geçtikten sonra her şey yerine oturdu" ifadelerini kullandı. 

2000'DEN İYİ G.SARAY!

Sezon başında Galatasaray'a gelirken tereddüt etmediğini vurgulayan Fernando Muslera, "Büyük ve Avrupa seviyesinde bir takımda oynayacağımı bildiğim için gelirken hiç şüphem olmadı. Burada Taffarel ve Fatih Terim gibi çok önemli insanlarla tanışacağımı biliyordum. Felipe Melo ve Ujfalusi'yi zaten İtalyan futbolundan tanıyordum. Onlar şu anda en iyi arkadaşlarım. Tüm bunlar benim için uyum sağlamayı kolaylaştırdı" görüşünü bildirdi. 

MUSLERA'DAN KUPA SÖZÜ 

2000'de UEFA Kupası'nı kazanan takımın başarısını yineleyeceklerinin sözünü veren 25 yaşındaki 1 numara, "Galatasaray'ın her zaman büyük hedefleri olduğunu, lig şampiyonluğunun yanında Avrupa Kupaları'nda da kazanmak istediğini biliyoruz. O eski zamanlardakinden daha iyi bir Galatasaray yaratacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu. 

VOLKAN ŞİMDİDEN EFSANE OLMUŞ

Muslera, Süper Lig'de beğendiği kaleciler için Cenk Gönen ve Volkan Demirel'i göstererek, "Stil olarak Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen'in en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Genç ve çabuk gelişen bir kaleci. Geleceği var. Bir de tabii ki Volkan Demirel. Çok tecrübeli ve şimdiden efsane olmuş bir kaleci" yorumunu yaptı. 

CHELSEA'DEN TEKLİF YOK

Küçüklü ğünden beri hayalinin İngiltere'de futbol oynamak olduğunu söyleyen Fernando Muslera; amacının büyük adımlar atmak yerine, yavaş yavaş hedefine doğru ilerlemek olduğunu kaydetti. Montevideo Wanderers, Nacional ve Lazio deneyimlerinin ardından sarı-kırmızılı kulübün yolunu tutan Muslera, İngiliz devi Chelsea'ye transfer söylentilerine açıklık getirdi: "Gelen resmi bir teklif yok. Gazetelerde bu tip transfer haberi çıkar ve büyük çoğunluğu doğru olmaz. Doğru olsun olmasın, bu tip şeylerin yazılması da benim başarılı olduğumu gösterir, gurur duyarım. Burada son derece mutluyum. Galatasaray'ın başarısı için çalışıyorum. Bunu başarabiliyorsam, performansım beğeniliyorsa mutlu olurum."

FORLAN DA İSTİYORDU...

Galatasaray'ın sezon başında transferi için çok uğraştığı Diego Forlan'a bir mesaj da Fernando Muslera'dan... Uruguay Milli Takımı'ndaki arkadaşına övgüler yağdıran sarı-kırmızılı file bekçisi, "Forlan Galatasaray'a kesinlikle çok faydalı olurdu. Çok tecrübeli bir oyuncu, gittiği her yerde büyük fark yaratabilir. Özellikle duran toplarda çok usta bir oyuncu. Gelseydi çok büyük bir kazanç olurdu. Kendisi de gelmek istiyordu ve gelme ihtimali vardı. Benim burada olmamın, gelmek istemesinde etkisi oldu. Ama sanırım başka sorunlar çıktı, İnter'den de teklif gelince orayı tercih etti" değerlendirmesini yaptı.