BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce CHP genel başkanlığa aday oldu

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına Muharrem İnce çıkıyor, saat 13.00'te TBMM'de basın toplantısı yapan İnce 'adayım' dedi.

Abone ol

CHP'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan yenilgi sonrası kazanlar kaynıyor. 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kongrede Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkıyor.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce "Genel başkanlığa adayım" dedi.

CHP olağanüstü kurultayının halka kapalı yapılmasına sert tepki gösteren İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da başarısız ilan etti.

BİRİNCİ YAPAMAYAN GİDER

İnce'nin başkanlık için en iddialı vaadi ise tüzükte yapacağı değişiklik oldu. Muharrem İnce CHP lideri olursa, 2 kez üstüste CHP'yi birinci yapamayan Genel Başkan otomatik olarak istifa etmiş sayılacak.

İşte İnce'nin açıklamasından bölümler;

-Bugün itibariyle CHP grup başkanvekilliği görevimden istifa ettim. Dilekçemi gönderdim ve genel başkanı da arayıp görevi bıraktığımı bildirdim. Yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen bugün itibariyle bu görevi bırakmış oluyorum.

-Kuraltayımızın tarihi belli oldu Genel Başkanlığa aday olacağım. Bu açıklamayı CHP Genel Merkezi binasında ayrıntılı olarak yapabilirim.

-Milletten kaçarak bir sinema salonu gibi salonda kurultay yapılmasını anlıyorum. O yüzden zaten adayım. CHP kurultayları Türkiye'nin geleceğine yön verme kurultaylarıdır. Kurultaylar halka kapatılmış bir yapı değildir.

-Sayın Genel Başkan milletvekillerini belirledi, belediye başkan adaylarını belirledi, Cumhurbaşkanını belirledi şimdi de haber alıyorum, blok liste gündeme gelecek. Demokratik Kılıçdaroğlu gitti herşeyi tek başına belirleyen adam geldi. Ön seçim kenara atılarak merkez yoklamasının egemen kılınmak istediğini duyuyorum.

İNCE'DEN BÜYÜK İDDİA:
2 SEÇİM PARTİYİ BİRİNCİ YAPAMAZSA İSTİFA EDECEK

-Bu partide beni Genel Başkan seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak.

1-Partide demokrasi olacak.

2-Ben genel başkan olursam yüzde 15 kontenjanı kaldıracağım siyasi partiler yasasındaki yüzde 5'e razıyım diyorum.

3-Parti içi tüm seçimler üyelerle ve yargıç gözetiminde yapılacak. Delegelik değil üyelerle ön seçim olacak.

4-Partili hiçbir üye genel merkez kapılarında adaylık için beklemeyecek. Partili sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecektir.

5-Genel Başkan seçildikten sonraki ilk 2 seçimde birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş sayılır hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok.

KILIÇDAROĞLU DUYUNCA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a gelişinde Muharrem İnce sorularıyla karşılaştı.
Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda gazetecilerin Muharrem İnce'nin bugün genel başkanlık için adaylığını açıklayacağına ilişkin sorularına, "Gayet güzel arkadaşlar" karşılığını verdi.

İnce ile temasının olup olmadığına ilişkin bir üzerine de " Hayır " diyen Kılıçdaroğlu makam aracına binerek uzaklaştı.

CHP LİDERİNİN ESRARENGİZ BULUŞMASI

İstanbul'da özel bir programı olduğu belirtilen Kılıçdaroğlu'nun takip edilmemesi için gazetecilerin yolu kesildi. Konvoydaki koruma araçlarından biri yol üzerinde durdu. Araçtaki görevliler kaputu açarak bir süre motora baktı. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu minibüs uzaklaştıktan sonra koruma aracı yoluna devam etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay arefesinde İstanbul'daki bu esrarengiz buluşması merak konusu oldu.



OLAĞANÜSTÜ KONGRE

CHP olağanüstü kurultayı 5-6 Eylül tarihinde yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu sallayan kongre  Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşecek.