BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan bombalı saldırı! SON DAKİKA

PKK, Van'da askeri time bombalı saldırı düzenledi. Aynı şehirdeki 2. saldırıda ise, hedef zırhlı polis aracıydı.

Abone ol

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde yol güvenliği sağlayan askeri time, PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Bu saldırının şoku atlatılmadan bu kez de Saray ilçesinde 2. bir saldırı haberi geldi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli 15 kişilik komando timi saat 10.00 sıralarında Güzelsu ile Sevindik Mahallesi arasında yol güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldı. Bu sırada timin görev için tedbir aldığı bölgeye daha önceden PKK’lılar tarafından döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Büyük gürültü ile meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Patlama sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

2. SALDIRININ HEDEFİ POLİS

Van'ın Saray İlçesi'nde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'na giden zırhı polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı.

MADDİ HASAR OLUŞTU

Patlama saat 14.00 sıralarında, Kapıköy Sınır Kapısı'na 6 kilometre uzaklıkta olan Keçikayası mevkiinde meydana geldi. Yolcu giriş ve çıkışları ile pasaport işlemleri için Kapıköy'e giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı inflak etti. Meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmazken, zırhlı araçta küçük çaplı maddi hasar oluştu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.