BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Müezzinoğlu’ndan Filistinli yaralıya ziyaret

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tedavi için Türkiye’ye getirilen Filistin vatandaşı Abdulrauf...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tedavi için Türkiye’ye getirilen Filistin vatandaşı Abdulrauf Gazi Muhammed’i hastanede ziyaret etti.
Bakan Müezzinoğlu, bayramın ikinci gününde İstanbul’da hastaneleri ziyaret ederek personelle bayramlaştı. İlk ziyaretini Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapan Müezzinoğlu, burada sağlık çalışanlarıyla kahvaltı yaptı. Ardından personelin bayramını tebrik eden Müezzinoğlu, daha sonra Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti. Bakan burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye’ye getirilen Filistin vatandaşı Abdulrauf Gazi Muhammed’i ziyaret etti.
Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından bir açıklama yapan bakan Müezzinoğlu, “Bugün gerek Haseki’de gerek Bakırköy’de hastalarımızı ziyaret ettik. Burada tedavi gören Gazzeli yaralıyı ziyaret ettik. Yanılmıyorsam sağ gözünü kaybetmiş, sol gözünde de görme kaybı oluşmuş. Sol ayağında parçalı kırıklar var. Şu anda gerekli tedavileri yapılıyor” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin paralel yapı kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin tutulduğu nezaretlerin sağlık koşullarıyla ilgili sorusu üzerine ise, “Bu ülke bu süreçleri hep yaşadı. Bu ülkede her şey şeffaf şekilde yapılıyor. Şeffaf yapılmayanların sonuçları karşımıza çıkıyor çünkü şeffaf yapılmayanlarla bu ülkeye bedel ödetiliyor aslında. Bu şeffaf olmayan karanlık tablolar da bu süreçte inşallah aydınlığa çıkarılacak” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, hastane çıkışında bazı hasta yakınları Bakan Müezzinoğlu’na kendileriyle ilgilenilmediğinden ve yeteri sayıda doktor olmadığından dert yandı. Bakan Müezzinoğlu ise hasta yakınlarıyla yakından ilgilenerek gereğinin yapılması için talimat verdi.
(İHA)