BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Moody's Türkiye kararı dolar ne oldu?

Moody's Türkiye kararı bugün. Moody's Türkiye kararı sonrası dolar ne oldu sorusu ve Moody's Türkiye kararının detayları haberimizde.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye değerlendirmesini bu gece gerçekleştirecek.

Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede notlayan iki kuruluştan biri olan kurumdan gelecek karar öncesi yerli ve yabancı analistler görüşlerini paylaştı.

İşte o yorumlar...

Türkiye'nin kredi notunu indirim için izlemeye alan Moody's Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede kredi notuyla değerlendiren iki kredi derecelendirme kuruluşundan biri. Moody's'in kredi notunu aşağı çekmesi Türkiye'den sert portföy çıkışlarına neden olabilir.

Reuters'a göre bankacılar Türkiye'nin yatırım yapılabilir kredi notunu kaybetmesini ana senaryo olarak beklemeseler de bu gelişme piyasalarda satış baskısı yaratmayı sürdürüyor. Piyasalarda genel beklenti darbe girişimin ardından Türkiye'nin kredi notunu indirim için gözden geçirmeye alan kredi derecelendirme kuruluşunun gözden geçirmeyi 5 Ağustos'ta tamamlamak yerine bir miktar daha beklemesi yönünde.

Kredi derecelendirme kuruluşları her ne kadar not gözden geçirmeleri için yılbaşında bir takvim açıklasalar da gelişmelere göre bu takvim dışında da not kararı açıklayabiliyorlar.

Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede kredi notuyla notlayan diğer kuruluş ise Fitch.

DOLAR NE KADAR?

Haftabaşından beri 3 seviyesi etrafında dalgalı bir seyir izleyen dolar bugün ABD verilerinin ardından önce 3.0112'ye sonra saat 16.09 itibariyle 3.0195 seviyesine kadar yükseldi.

Dolar/TL, darbe girişimi sonrası 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şu anda ise bu kayıp yüzde 4 civarında seyrediyor.