BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  GÜNCEL

Mirzabeyoğlu Öcalan'a umut olur mu?

Cumhurbaykanı Abdullah Gül'ün İBDA-C lideri Mirzabeyoğlu için başlattığı inceleme ve af beklentisi, "Mirzabeyoğlu ile aynı suçtan hükümlü Abdullah Öcalan için de emsal olabilir mi?" tartışması yarattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İBDA-C terör örgütünü kurup yönetmek" suçundan ömür boyu hapse mahkim edilen ve 16 yıldır cezaevinde tek kişilik hücrede kalan Salih Mirzabeyoğlu dosyasının yeniden incelenmesi için ilgili kurumlara talimat verdi.

Eğer Gül, Mirzabeyoğlu'nu affederse, Mirzabeyoğlu ile aynı suçtan hüküm giyen Abdullah Öcalan için de af kapısının açılabileceği belirtiliyor.

ADLİ TIP'TAN DA RAPOR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Salih Mirzabeyoğlu dosyasının yeniden incelenmesi için ilgili kurumlara talimat verdi. İlgili kurumlar tarafından Mirzabeyoğlu ile ilgili bir dosya hazırlanacak. Bu dosyada Adli Tıp Kurumu’ndan hazırlanacak sağlık raporu da bulunacak.

ABDULLAH GÜL'ÜN AFFETME YETKİSİ VAR

Abdullah Gül, dosyanın kendisine ulaşmasının ardından Mirzabeyoğlu’yla ilgili kararını verecek. Cumhurbaşkanının, bir mahkumu sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle affetme yetkisi bulunuyor.

16 YILDIR TEK BAŞINA HÜCREDE KALIYOR

Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat sürecinde İBDA-C terör örgütünün lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede hayatını sürdürüyor.