BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Milyonlarca emekliye 355 TL'lik zam!

2000 yılı sonrası emekli olan milyonlarca vatandaşa sevindirici haber. İntibak zammı yolu açıldı.

Abone ol

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için önemli dönemece girildi. Açılan 2 davada geri sayım başladı. Davalar yakında sonuçlanacak. Olumlu karar, milyonlara intibak zammı yolunu açacak.

Takvim'in haberine göre, 2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat! Emeklilerin intibak için umudu güçlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için davaların sayısı ikiye çıkarken, önemli bir dönemece girildi. Sonuç için geri sayım başladı. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin (İMBED) Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde açtığı intibak davasının, 2 Şubat'ta sonuçlanması bekleniyor.

Davada daha önce emekliler aleyhine bir bilirkişi raporu hazırlanmış, bu raporun iptal edilmesiyle emeklilerin yüzü gülmüştü. Yeni bilirkişi raporu yetişirse, dava 2 Şubat'ta karara bağlanacak. Bu tarihten 1.5 ay sonra da diğer intibak davasında karar açıklanacak.

355 TL'YE VARAN ZAM

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan davanın 17 Mart'ta sonuçlanması bekleniyor. Ankara İş Mahkemesi'nde görülen bu davanın da son duruşmasında mahkeme konuyu bilirkişi incelemesine havale etmişti. İntibak konusunu daha önce ombudsmana taşıyan TÜED, dava açılması yönünde görüş gelince yargıya başvurmuştu. Hem İMBED hem de TÜED, açılan davaların olumlu sonuçlanacağından umutlu.

Emekliler davaların sonucunu merakla beklerken; mahkemelerden çıkacak olumlu karar milyonlarca kişiye intibak zammı kapısını açacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon işçi emeklisine yapılan intibak zammından, daha sonra emekli olanlar da yararlanacak. Eski emekliler 355 liraya varan intibak zammı almıştı. Yeni intibakta da bu civarda artış olması bekleniyor.

BAĞ-KUR EMEKLİSİ DE DÜZELT ME İSTİYOR

İntibak zammında 2000 yılından önce emekli olan Bağ-Kur'lular yararlanamamıştı. İlk intibaktan faydalanamayan Bağ- Kur'lular, yeni intibakta unutulmamak istiyor. Bağ- Kur emeklileri, bu konuda şunları söylüyor: "2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara intibak zammı yapıldı. Halbuki Bağ-Kur'luların maaşları daha düşük. Bizim de intibak kapsamına alınmamız gerekiyor. Şimdi 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı gündemde. Bizleri de unutmasınlar."