BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Milli görüşçü vekil hayatını kaybetti

Eski Saadet Partisi İstanbul Milletvekili, HAS Parti GİK üyesi ve yazar Bahri Zengin vefat etti...

Abone ol

Eski Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bahri Zengin, vefat etti. Has Parti'den yapılan yazılı açıklamada, bir süredir kanser tedavisi gören eski Saadet Partisi İstanbul Milletvekili, Has Parti GİK Üyesi ve yazar Zengin'in Ankara'da vefat ettiği belirtildi.

BAHRİ ZENGİN KİMDİR?

Zengin, 1942'de Kilis'te doğdu. İTÜ Makine Fakültesi mezunu olan Zengin, Delft Teknik Üniversitesinde ''Sanayi Yönetimi ve Bölgesel Kalkınma'' alanında ihtisas yaptı. Doktorasını İTÜ'de tamamlayan Zengin, Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalıştı. Sanayi Bakanlığı'nda genel müdürlük de yapan Zengin, MKEK Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanlığı görevlerini de sürdürdü.

MİLLİ GÖRÜŞ EKOLÜNDENDİ

Mavera dergisini kuran ve genel yayın yönetmenliğini yapan Zengin, Saadet Partisinden İstanbul milletvekilli seçildi. Has Parti'nin kurucularından olan Zengin, partinin GİK üyesiydi.

Zengin'in cenazesinin cuma günü Ankara'dan kaldırılacağı ve cenaze namazının kılınacağı caminin daha sonra duyurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Zengin'in vefatına ilişkin şu ifadelerine de yer verildi:

''Bahri Bey, hepimizin ağabeyi ve düşünce dünyamızın önemli isimlerindendi. Mavera dergisiyle başlayan ve siyasi süreçle devam eden serüveni hep ideal bir çizgide seyretti. Siyasetçilere ve gençlere ağabeylik ve önderlik yaptı. Fikirlerinde ısrarlı, işinde takipçiydi. Siyaset onun için fikri bir mücadele idi. Birlikte Fazilet ve Saadet partilerinde bulunduk. Has Parti'yi kurarken de birlikte olduk ve fikri dinamikliğiyle hep yanımızda oldu. Uzun zamandır tedavi görüyordu. Hastalığına rağmen sık sık fikri katkısını sunmak için çalışmalara vakit ayırıyordu. Kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere yakınlarına ve camiamıza da sabırlar temenni ediyorum.''