BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  GÜNCEL

Milletin asli unsuru olmasam terkederdim!

Bahçeli, Meclis'in yeni yasama yılı ndeniyle düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan'ın ayrı bir odada toplanmasına çok sinirlendi.

Abone ol

24. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Davutoğlu'nun Başkanlık Divanı'ndaki odada görüşmesine, MHP lideri Devlet Bahçeli tepki gösterdi. 

Bahçeli, "Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim'' dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KABULLENMİYORUZ

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, çözüm sürecine ilişkin yeni adımlar atılabileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için yeni adımlarını hiç düşünmüyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN YAPTIKLARINI GÖZDEN GEÇİRSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini ileriye taşıyacaklarına dair sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreciyle ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009'dur. O günden bu yana ne yapılmışsa gözden geçirmesinde ülkemiz açısından yarar vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur" ifadesini kullandı. Bahçeli, çözüm sürecinin içeriği hakkında bilgileri olmadığı için sürecin neresinde olunduğunu da bilmediklerini söyledi.

SEZAR GİBİ ODAYA ÇEKİLMELERİ YAKIŞIKSIZ

Bahçeli, resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu Salonu'ndaki Başkanlık Divanı odasına geçtiğine dikkati çekerek, bu durumu eleştirdi. Resepsiyona siyaset, iş ve basın dünyasından muteber insanların davetli olduğunu dile getiren Bahçeli, "Kapının arkasına geçmek halkla bağı koparmak değil mi? Buradakiler ne o zaman? Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim" dedi.