BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL

Bordum'da büyük termal su sevinci!

Bodrum Jeotermal Derneği Başkanı Mehmet Varlık, ilçede 750 metre derinlikte termal suya ulaştıklarını bildirdi.

Abone ol

Bodrum Jeotermal Derneği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde yaklaşık 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı. Kazı sonucunda 750 metre derinlikte tedavi edici özelliği olduğu belirtilen termal suya rastlandı.

Varlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıldan bu yana sürdürdükleri proje kapsamında başlattıkları sondaj çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Bölgenin jeolojik ve jeofizik alanında incelendiğini ifade eden Varlık, "Ekiplerce bölgede etütler yapıldı. Taranacak noktalar tespit edildi ve bu bölgede çalışma yapma kararı alındı" dedi. Yasal süreçleri tamamladıktan sonra tesislere termal suyu dağıtmayı amaçladıklarını dile getiren Varlık, şöyle konuştu: "750 metre derinlikten termal su çıkardık.

Şimdi kuyu temizlik çalışması yapıyoruz. Suyun içerisinde kayaların mineralli tuzunu da gördük. Belli oranda tedavi edici unsurları arasında tuz, kükürt ve demir bulunuyor. Suyun sıcaklığını ise çalışma sırasında soğuk su verilmesi nedeniyle henüz ölçemedik. Çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun sıcaklığı ölçülecek ve tahliller yapılarak sağlık Bakanlığı vasıtasıyla kaplıca alanı ilanına gidilecek. Yapılan, Bodrum'da 12 ay turizm için giriş kapısıdır."