BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

Resepsiyondaki eksik dikkatten kaçmadı!

TBMM'deki resepsiyondaki eksiklik Ankara kulislerini hareketlendirdi. İşte tezkere öncesi tüm dikkatleri üzerine çeken o eksiklik;

Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin bu akşam Meclis'teki resepsiyona katılmaması dikkat çekti. Bu durum, komutanların yarın Meclis'ten geçecek tezkere öncesinde resepsiyonda görünmeyi tercih etmemeleri ile askeri seçeneklerle ilgili planlama çalışmalarını gece de sürdürdükleri yorumlarına neden oldu.
 
Meclis Başkanı Cemil çiçek, 24. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla eşiyle birlikte Meclis'in Şeref Salonu'nda bu akşam bir resepsiyon verdi. Resepsiyona; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu eşleriyle birlikte katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve milletvekili de resepsiyondaydı.

KOMUTA KADEMESİ KATILMADI
 
Resepsiyona; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinden katılım olmaması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları resepsiyonda yoktu. Komutanlar, bugün Erdoğan'ın Meclis'teki açılış konuşmasını tam kadro olarak izledi. Geçmiş yıllarda komutanlar, farklı nedenlerle protesto olarak yorumlananan gerekçelerle Meclis'teki bazı resepsiyonlara katılmamışlardı. Ancak komutanların bu akşam resepsiyona katılmamaları, protesto olarak algalanmadı. Kulislerde; "Yarın tezkere Meclis'ten geçecek. Komutanlar, Suriye ve Irak'taki durumun askeri boyutuyla ilgili plan çalışmaları içinde. Böyle bir ortamda resepsiyonda yer almamayı ve gazetecilerin soruları ile karşılaşmamayı tercih ettiler" yorumları yapıldı.