BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi'ne bıraktığı sürpriz il

Mart 2019 Yerel seçimleri yaklaşırken ittifak yapan partiler illeri kendi aralarında bölüşmeye çalışıyor. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden oluşan Millet İttifakı Adıyaman'ı Saadet Partisi'ne bırakma kararı aldı. CHP ve İYİ Parti arasında ise 20 ilde uzlaşı sağlandı.

Abone ol

‘Cumhur ittifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin ayrı adaylar çıkardığı Adıyaman’da muhalefet, ortak aday etrafında buluşmaya karar verdi.
CHP, İYİ Parti ve SP’nin il örgütleri dört aylık bir müzakere sonucunda iki ismin üzerinde yoğunlaştı.

CHP ve SP’liler eski milletvekili ve Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın ortak aday gösterilmesini istiyor. Bu iki parti, Ünsal’ın HDP tabanından da oy alabileceğini düşünüyor.

İYİ PARTİLİLER ABDULKADİR KIRMIZI'YI İSTİYOR: İYİ Partililer ise Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Abdülkadir Kırmızı’nın aday olmasını savunuyor. Son kararı partilerin genel merkezlerinin vereceği belirtiliyor. Ünsal, “Ortak aday gösterilmek benim açımdan gurur vericidir. Bir ortaklıkta buluşma olursa seve seve giderim” dedi.

ABDULKADİR KIRMIZI KİMDİR: Abdulkadir Kırmızı uzun yıllardır Adıyaman siyasetinde yer alıyor. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden belediye başkanlığı yaptı. Saadet Partisi bölündüğünde Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket edip Has Parti’ye geçti. Has Partililerin AK Parti’ye geçmesinden sonra AK Partili oldu. 2009 seçimlerinde yüzde 24 oy alarak SP’nin en çok oy alan adayı oldu.

İL SAYISI 20'YE YÜKSELDİ: Edinilen bilgiye göre; iki parti arasında yapılan son görüşmede, iki parti arasındaki uzlaşıdaki il sayısı 18’den 20’ye yükseldi. İYİ Parti’nin Artvin ve Rize’de de CHP’nin adayını desteklemesinde uzlaşıldı.