BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.451,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin iktidar hedefini açıkladı

Genel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde seçim barajının altında kalma tartışmalarının hedefindeki MHP iktidar hedefini açıkladı

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, seçime en hazır parti olduklarını belirterek, aralıksız 3 dönem 2023'e kadar iktidar olmak istediklerini söyledi.

Bursa'da partisinin Yıldırım İlçe Teşkilatı'nın Yunus Emre Parkı'nda düzenlediği toplantıya katılan Büyükataman, yaşanan son gelişmeler ve seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de ''Ergenekon'', ''Balyoz'' gibi sanal gündemler oluşturulduğunu öne süren Büyükataman, toplumun gereksiz hususlar ile meşgul edildiğini kaydederek, darbe girişiminde bulunmak isteyen ya da demokrasiyi sekteye uğratmak isteyen kim olursa olsun, ucu kime dokunursa dokunsun gereğini yapacaklarını kaydetti.

Büyükataman, iktidarda bulunan hükümetin ve kadrolarının 8,5 yıldır bütün kurumlarla kavga etmeyi tercih ettiğini iddia ederek, ''Hükümet, 'ya bana tabi olacaksınız, istediğim gibi hareket edeceksiniz ya da yaşama hakkı tanımam' anlayışı içerisinde uzlaşma ve diyalogdan uzak siyaset anlayışı ile ülkeyi yönetmeye çalışıyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılından bu yana ''Biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz, yolsuzlukların üstesinden geleceğiz, yasakları kaldıracağız'' vaatlerinde bulunduğunu belirten Büyükataman, ''Onun için inandık, itibar ettik. Dedik ki 'bu adamlar inanan, alnı secde gören insanlar, bunlar kul hakkını korur gözetirler, hakikaten bir şey söylüyorlarsa da gereğini yerine getirirler'. Bu necip millet bu sözlere itibar etti, inandı, yetki verdi; tek başına hükümet etme sorumluluğuyla yetkilendirdi bu kadroları. Ne oldu? 8,5 yıl geride kaldı'' diye konuştu.

Büyükataman, çok sayıda vatandaşın 8,5 yılda borçlandığını belirterek, ''Kredi kartı kullanmayanız var mı? İnsan ihtiyacı varsa borç alır. Tüketici kredisi, ferdi kredi kullanmayan yok. Devletin resmi kayıtlarına göre bugün 73 milyon insanımızdan, 41 milyonu borçluymuş. Bu borçların tutarı 400 milyar liraya ulaştı. Devlet de borçlu. 2002'de Başbakan'a teslim ettiğimiz Türkiye'nin iç, dış ve özel toplam borçları 222 milyar dolarmış. Borcumuz 2010 yılı sonunda ise 510 milyar dolar oldu'' görüşünü bildirdi.

AK Parti'ye hükümet görevinin emanet olarak verildiğini ve artık bu emanetin geri alınması gerektiğini dile getiren Büyükataman, şöyle devam etti:

''Artık vebal, sorumluluk sizde. İnce eleyip, sık dokuyarak kararınızı verin. İddialı konuşuyorum, bu seçimlerin belki bir dahası olmayacak. 42 yıllık geçmişi olan siyasi partiyiz. Hiçbir partide olmayan yetişmiş kadrolara sahibiz. Bize tek başına iktidar sorumluluğunu vermenizi istirham ediyorum. 24. Dönem seçimleri için en hazırlıklı partiyiz. 28 Ocakta seçim beyannamesini ilk açıklayan partiyiz. Gerçekçi, ayakları yere basan programla ne düşündüğümüzü ortaya koyduk. İyi değerlendirip, seçim beyannamesini okuyun. Aralıksız 3 dönem 2023'e kadar iktidar olmak istiyoruz. Ülke problemlerini ne zaman çözeceğimizi ortaya koyduk. Biz bu işlerin üstesinden gelmeye hazırız.''