BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Topçu'dan uzman tepkisi!

MHP Milletvekili Zuhal Topçu, uzmanların akademik zamdan kapsam dışında tutulduğunu söyleyerek hatanın düzeltilmesini istedi.

Abone ol

Akademik zam konusundaki belirsizlik sürüyor! Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademik zam tüm akademik kadroları kapsayacaktır açıklamasına rağmen, yapılan düzenlemede üniversitelerdeki uzman kadroları unutuldu. Uzmanlar karara tepki gösterirken, MHP Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu, Meclis'te hatanın düzeltilmesini istedi.

Üniversitelerin akademik kadrolarında yer alan uzmanların zam tepkisi sürüyor. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın Başbakan Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıda dile getirdiği, uzman maaşlarıyla ilgili zam düzenlemesi, akedemisyenleri tedirgin ederken MHP Milletvekili Zuhal Topçu yaşanan sorunu bu kez Meclis'te gündeme getirdi.

"HÜKÜMET VERDİĞİ ZAMMI ŞİMDİDEN ALDI"

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Zuhal Topçu, üniversitelerdeki sorunları anlattı temel bilimlerde bazı bölümlerin tek öğrenciyle eğitime başladığını söyledi. Üniversite sayısındaki artışa rağmen aynı oranda öğretim üyelerinde artış yaşanmadığına dikkat çeken Topçu, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı akademik zammın da yeterli olmadığını söyledi. Henüz zam verilmeden, elektirik ve doğalgaza yapılan ardarda zamlarla hükümetin verdiği zammı şimdiden aldığını ifade eden Topçu, akademik kadrolarda olan uzmanların bu zam kapsamının dışında tutulduğunu anlattı. 

"UZMANLAR AKADEMİK KADRODUR"

Üniversitelerde çalışan uzmanların, akademik kadro olduğunu söyleyen Topçu, zamdan bu kadroların yararlanamadığını söyledi. Bu hatadan biran önce dönülmesi gerektiğini söyleyen Topçu, binlerce kişinin mağdur olduğunu ve bu hatadan dönülmesi gerektiğini ifade etti.