BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Topçu'dan Avcı'ya istifa çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı istifaya çağırdı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, TEOG sisteminde yaşanan aksaklıklar için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı suçladı Yapılan yerleştirmelerden dolayı öğrenci ve ailelerin perişan olduğunu ifade eden Topçu, Bakan Avcı'nın istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Zuhal Topçu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TEOG'un çöktüğünü ileri sürdü. Yapılan sınavda bazı soruların yanlış olduğunu bazı öğrencilerin ise kopya çekmekle suçlandığını anlatan Topçu, sınav sisteminin baştan sona hatalar olduğunu söyleyerek, tercihlerin yüzdelik dilime göre mi yoksa alınan puana göre mi yapılacağı konusunda da bakanlıktan net bir açıklama yapılmadığını söyledi.

"BAKAN İSTİFA ETMELİDİR" 

En büyük sorunlardan birinin, okulların açılmasına sayılı günler kala okul müdürlerinin görevden alınması olduğunu belirten Topcu, şunları söyledi:

“Vesayetçi zihniyet, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da kendini göstermiş ve 'Malum-Sen' dışındaki bütün çalışanlar, artık vesayetin dayanılmaz ağırlığı altındadır. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimine feda etmiştir. Lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırmış, binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Müdür atamalarında tek kriter olarak yandaşlığı temel almış, milli eğitimi siyasallaştırmıştır. Eğitimde, bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bugüne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir."