BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Şefkat Çetin'den CHP'ye tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, kendilerine koltuk değnesi suçlaması yönelten Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ''Türk soluna, yıllardır yolunu ayırdığı bölücü çevrelerle yeniden işbirliği ve kurtarıcılık rolünü oynatmaya kalkan kim olursa olsun kaybedecektir'' ifadesini kullandı.

Çetin yazılı açıklamasında, "hükümetin, çözüm süreci için aceleyle çıkardığı taslak metin tam anlamıyla politikalarının iflasının ilanı" olduğunu öne sürdü.

"Çözüm sürecine ilişkin altı maddelik yeni yol haritasının aceleye getirildiğini, önemli bir hazırlığın ürünü olmadığını" ileri süren Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

''AK Parti'nin niyeti meseleyi çözmek değil, çözüyor görüntüsü altında siyaseten faydalanmaktır. Aslında taslağın muhatabı PKK’nın yol haritasını nihayetlendirmek gibi bir niyet taşımadığı ve asıl amacının bu süreç içerisinde elde edeceği tavizlerle elini daha da güçlendirmeye çalıştığı çok açıktır. Yol haritası taslağında öngörülen silahların bırakılması şartının uygulanabilir olmadığı, gerek şimdiye kadar bu konuda hiçbir adım atılamamış olmasından, gerekse IŞİD bahanesiyle devletler düzeyinde ve hatta neredeyse Türkiye’den örgüte yeni silahların temin edilmesinden anlaşılmaktadır.''

AKLA GENEL AFFI GETRMEKTEDİR

Çözüm sürecinde atılacak adımlar arasında sayılan ''Türkiye'ye dönüş'' maddesinin, silah bırakmamış ve hiçbir zaman da bırakmayacağı bilinen PKK için uygulanmasında ciddi sakıncalar olduğunu öne süren Çetin, ''Yol haritasında geri dönüşle ilgili alınacak kararlar başlığı altındaki muğlak ifadeler akla genel affı getirmektedir'' ifadesini kullandı.

Terörle mücadele edilmediği takdirde, teröriste hain gibi değil, kahraman gibi muamele yapıldığı sürece topluma kazandırma projesinin uygulanmasının mümkün olmayacağını öne süren Çetin, şunları kaydetti:

''Ayrıca son günlerde Kobani bahanesiyle Türkiye’nin maddi ve manevi değerlerine yapılan saldırıların Vandalizm olarak gösterilmesi, saldırganların kimliğini ve niyetini gözlerden kaçırmaya hizmet eden bir algı operasyonudur. Sokaklarımızı, binalarımızı, araçlarımızı yakıp yıkan, bayrağımıza ve kutsallarımıza kirli ellerini uzatanlar Türkiye’ye ihanet içindeki bölücü akımın tesirindeki terör heveslileridir.''

CHP'YE TEPKİ

CHP'nin AK Partililer gibi, hem bölücülerle iş yapıp hem de milliyetçilik dersi vermeye başladığı, çok ciddi politik savrulmalar yaşadığı iddiasında bulunan Çetin, ''Türk ordusuna teröre karşı mücadele yetkisi veren tezkereye bir hafta önce bölücü çevrelerle birlikte karşı çıkmak, sonra da yine onlarla birlikte Kobani'deki Kürtlere yardım için tezkere istemenin izahı yoktur'' değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin Türkiye’nin ve Türk milletinin çıkarını, milli güvenlik konularını hiçbir zaman siyasete alet etmediğini ve etmeyeceğini belirten Çetin, ''MHP’nin destek verdiği askere yetki tezkeresine en büyük karşı çıkışı PKK ve yandaşlarının yapmasından bir ders çıkaramayan CHP liderinin ulusalcılığı da anlamadığı çok açıktır. Türk soluna yıllardır yolunu ayırdığı bölücü çevrelerle yeniden işbirliği ve kurtarıcılık rolünü oynatmaya kalkan kim olursa olsun kaybedecektir'' ifadesini kullandı.