BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Celal Adan'dan PYD FETÖ ve Cerablus açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cerablus operasyonunu ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Artık bedel ödeme değil bedel ödetme zamanıdır. Bu çerçevede Türk ordusunun Cerablus harekatı anlamlıdır, değerlidir. Ancak bu harekat kalıcı olmak durumundadır. Sınırlarımızdaki İŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yaraları sarılırken, diğer taraftan da üst üste gerçekleştirilen bombalı saldırılarla mücadele edildiğini, Türk askeri ve emniyet güçlerinin terör örgütlerine karşı cansiperane bir mücadele verdiğini ifade etti.

Türkiye'ye yönelik Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kuşatmanın söz konusu olduğunu belirten Adan, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te, Cizre'de ve Artvin'de milletimize saldıranlar ve Suriye sınırından topraklarımızı taciz edenlerin hepsi aynı bataklığın sinekleri, aynı şer odaklarının maşaları, aynı hain oyunun aktörleridir. FETÖ'sü, İŞİD'i, PKK'sı, PYD'si hepsi Türk düşmanlığında uzlaşmış, Türkiye'nin istikbaline kast etmek için anlaşmış, memleket evlatlarının kanını dökmek için sıraya girmişlerdir. Aralarında adeta nöbetleşerek Türkiye'ye, Türk milletine vurmaktadırlar. Bu hain terör odaklarının hepsinin kuyruğu birbirine değmektedir."

Adan, "Ülkemize yönelik terör girişimlerinin kaynağı net olarak Suriye'dir. PKK, PYD ve İŞİD teröristleri Suriye sınırından ülkemize sızmaktadır. Suriye sınırımızda yaşanan kaos, ülkemiz için her zaman en ciddi tehdit unsuru olmaya devam etmiştir. PKK, PYD ve İŞİD, Suriye sınırımızdan bütünüyle sökülüp atılmadığı sürece bize rahat yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye meselesinde en ağır bedeli Türkiye'nin ödediğine dikkati çeken Adan, "Artık bedel ödeme değil, bedel ödetme zamanıdır. Bu çerçevede Türk ordusunun Cerablus harekatı anlamlıdır, değerlidir. Ancak bu harekat kalıcı olmak durumundadır. Sınırlarımızdaki İŞİD varlığı ile mücadelede asla zaafa düşülmemelidir." ifadelerini kullandı.