BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den hükümete sert sözler!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında hükümete yüklendi.

Abone ol

Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 14 Aralık operasyonunun intikam amaçlı yapıldığını öne sürdü ve yargı paketindeki "makul şüphe" kavramının "Yeni Türkiye"nin ilk ürünü olarak ortaya çıktığını söyledi.

HERKES DARBECİ, HERKES KUMPASÇI

Tüm dünyada Türkiye'nin hukuk ve demokrasiyle yönetilmediği kanaatinin yerleşmeye başladığını ifade eden Ayhan, "Hukuksuzluk ileri demokrasi olarak, yolsuzluk ve hırsızlık hükümete darbe olarak yutturulmaktadır. AKP'nin işine gelmeyen, değirmenine su taşımayan herkes darbeci, herkes kumpasçıdır" diye konuştu.

Ayhan, geçen yılki 17 Aralık operasyonundan sonra İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın cari açığı yüzde 15 kapattığını söylediğini anımsatarak, "Hükümetin bütün bakanlarının bir Rıza Sarraf etmediği görülüyor. AKP, Sarraf'a onur ve üstün hizmet madalyası verilmesi konusunda girişimde bulunabilir" dedi.

YÜREĞİNİZ YETİYORSA MİLLETE AÇIKLAYIN 

Emin Haluk Ayhan, 14 Aralık operasyonunun çözüm sürecindeki gelişmeleri de gizlemeyi amaçladığını savunarak, terör örgütünün ele başı Abdullah Öcalan'ın özerklik ve genel af isteklerini içeren yol haritasını geçen hafta hükümete ilettiğini belirtti. Ayhan, "Sayın Davutoğlu, yüreğiniz yetiyorsa yıkım sürecinin yol haritasını ve nihai hedefini Oslo tutanaklarıyla birlikte üçüncü gözlere değil, millete açıklayın" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılda Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıkladığını anımsatan Ayhan, "AKP artık kimseye umut vermemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etme kararı alması da sanırız bu yüzdendir" dedi.

Ayhan, bir gazetecinin, dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonunun pazartesi günü oylama yapacağını hatırlatması üzerine, "Komisyondaki sayısal durum belli. Birçok evrakın açılmadığını öğrendik. Bu yolla soruşturma tamamlanmış olur mu?" diye konuştu.