BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Başbakan'a sert tepki : Absürd

Bugünkü grup toplantısında MHP'yi CHP'nin vagonu olmakla suçlayan Erdoğan'a MHP'den yanıt geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup konuşmasında MHP'ye yüklendi. MHP'yi CHP'nin peşine takılmakla suçlayan Erdoğan, MHP tabanına seslenerek "Bir MHP’li nasıl olur da İstanbul’da duvarlara “Zülüm 1453’te başladı” diyen bir zihniyetin yanında yer alabilir? Ankara’da Türk bayrağını yakan bir zihniyetin yanında durabilir?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine MHP'den ilk tepki Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'ten geldi. İNTERNETHABER'e konuşan Türkeş Erdoğan'ı yalan söylemekle suçladı.

BAŞBAKAN'IN GERÇEK DIŞI BEYANLARI


Aslında her saçmalığa cevap vermek zorunda değilim. Kim kimin peşinden gitmiş. Başbakan her zaman gerçek dışı beyanlarda bulunuyor, yine aynı şeyi yaptı.

Kendisi 12 sene işbirliği yaptığı cemaati şimdi hedef tahtasına koydu, karşısındaki her muhalifin de cemaatle işbirliği yaptığını iddia ediyor. Ben kendi payıma biliyorum ki MHP'nin böyle bir işbirliği yok. Başbakan'ın bu söylediğinin doğru olmadığını biliyorum, o zaman diğer söylediklerinin de doğruluğu tartışılır hale geliyor.

Duvara birisi yazı yazmış, sonra da ülkücüler bunun peşinden mi gitmişler. O kadar absürd bir iddia ki cevap vermeye bile değer bulamıyorum. Bir iddianın ciddi bir tarafı olur da ona cevap verebilirsin.

BAŞBAKAN'IN AKLI KARIŞIK 

Daha önce bir kadının kötü muamele gördüğünü söyledi, bunun kayıtları ortaya çıktı ki, o hanımefendi öyle bir muamele görmemiş. Buna rağmen hala bunda ısrar ediyor. Camide içki içildiğini söyledi, hem görüntüler ortaya koydu hem caminin imamı gayet açık net şekilde "böyle bir şey olmadı dedi. Bugün grup toplantısında tekrar daha muğlak ifadelerle bu camii olayını bugün yeniden gündeme getiriyor. Bana göre Başbakan'ın aklı karışık. 

BİR TARAFTAN PKK İLE GÖRÜŞÜYOR BİR TARAFTAN MHP TABANINA SEMPATİK GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR

Bir taraftan çözüm süreci diye PKK ile işbirliği yapıyor, öbür taraftan bu işbirliğini örtecek tarzda MHP tabanına sempatik görünecek sözler söylüyor. Bu bir kere siyasi ahlaka da aykırı bir davranış.