BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de ihraç olursa Cihan Paçacı'nın iddiası

MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP'de ihraç olması halinde bölünmenin kaçınılmaz olacağını iddia etti.

Abone ol

MHP'deki kurultay tartışmalarına değinen Paçacı, "Eğer hiçbir parti değişimi yaşamazsa yeni bir siyasi parti seçmenin karşısına çıkacaktır." öngörüsünde bulundu.

2011'de MHP'si sarsan kaset skandalında partisinden istifa eden Papaçı, MHP'deki süreci ve beklentilerini Al Jazeera'ye değerlendirdi. 

"Değişim MHP'yi iktidara taşıyacak. Değişim olmazsa baraj sıkıntısı yaşanacak" diyen Paçacı, genel başkan adayları içinde Akşener'in pozisyonunu farklı ve önemli görüyor.

Muhabir Gonca Şenay'a konuşan Paçacı, "Siz bunu parti açısından nasıl bir dönüm noktası olarak görüyorsunuz?" sorusuna böyle cevap veriyor:

"TABAN DEĞİŞİM İSTİYOR"

"Bir değişimden yana, bir de statükodan yana tavır koyanlar var. Değişimden yana tavır koyanlar bana göre ülkücü camianın en az yüzde 70'idir. Fakat bunların bir kısmı şu an itibarıyla sesini çıkartmıyor, karışmıyor."

MERAL AKŞENER ÖNEMLİ BİR AKTÖR OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR

MHP'li muhalif genel başkan adaylarını değerlendiren Paçacı, Meral Akşener'i ayrı bir yere koyuyor:

"Diğer arkadaşlar da çok değerli. Ama bugün görünen o ki Meral Akşener çok öne çıktı. Hem parti içinde hem de MHP seçmeninin dışındaki vatandaşta da karşılığı olduğunu görüyorum. Meral Akşener'in MHP içindeki mücadelesinin neticesi ne olursa olsun bundan sonraki süreçte Türk siyasetinin yeniden şekillenmesinde önemli bir aktör olacak gibi görünüyor."

"Genel Başkan'ın dediği gibi arınma olursa bölünme kaçınılmaz" dediniz. Siz siyasetin çok partili bir döneminden geliyorsunuz. Yeni bir parti daha merkez sağda mı olur?" sorusuna Paçacı şu karşılığı veriyor:

DEĞİŞİM YAŞANMAZSA YENİ SİYASİ PARTİ SEÇMENİN KARŞISINA ÇIKACAKTIR

"Bölünmeyi şarta bağladım. Eğer ciddi ve sert bir arınma mevsimi başlarsa partiyi kendi elinizle bölmüş oluyorsunuz. Ancak şu kesin, ben ilk genel seçimlerin bu dört siyasi partiyle yapılabileceğini düşünmüyorum. Farklı bir siyasi tablo mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu ya bir partide ciddi bir değişimle gerçekleşecektir veya da eğer hiçbir parti değişimi yaşamazsa yeni bir siyasi parti seçmenin karşısına çıkacaktır. Seçmen alternatif arıyor. Bugün o alternatifi bulamıyor. Bugün Türk seçmeninin yüzde 40-50 civarı oy verdiği partiye gönülden, isteyerek oy vermiyor. Kerhen oy veriyor. Dolayısıyla seçmenin umut bağlanabileceği, içine sinebileceği bir organizasyon doğarsa bu parti ilk seçimlerde büyük iş yapar."