BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP ve BBP seçimde ittifak mı yapacak?

MHP ve BBP'nin 2015 seçimlerine aynı çatıda gireceği iddialarını iki partiden açıklama geldi.

Abone ol

Seçim ittifakı iddialarına ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, BBP ile gizli ya da açık bir görüşmenin olmadığını söylerken, BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar da bunu yalanlıyor.

MHP-BBP İTTİFAKI

Radikal gazetesinden Barış Avar'ın haberine göre,  2015 Genel Seçimleri yaklaştıkça partilerdeki sandık hazırlıkları da hızlanıyor. Özellikle 'seçim barajı' tartışmasının gündemde olduğu süreçte, Haziran seçimleri için yeni ittifaklar kurulduğu/kurulacağı yönünde pek çok iddia ortaya atılıyor. Bunlardan biri ve belki de en çok ilgi uyandıranı ise ‘milliyetçi oylar’ın birleştirilmesini hedefleyen MHP -BBP ittifakı…

Geçen günlerde bu iddia yeniden gündeme geldi. Buna göre Büyük Birlik Partisi seçimlere MHP çatısı altında girecek, Genel Başkanı Mustafa Destici'yle beraber 3 BBP’li seçilecek yerlerden milletvekili adayı gösterilecekti.

Siyaset kulislerinde heyecan yaratan bu ‘milliyetçi cephe’ iddiasını bizzat muhataplarına sorduk. MHP ve BBP yetkilileri, en azından şimdilik, böyle bir ittifakın söz konusu olmadığını söylüyorlar.

MHP: ONLARIN TALEBİ OLABİLİR KAPIMIZ AÇIK

Milliyetçi blok ve seçim ittifakı iddialarını Radikal'e değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, BBP ile gizli ya da açık bir görüşmenin olmadığını söyledi. Seçim ittifakı söylentisinin nedeninin BBP içindeki bazı isimlerin talebi olabileceğini dile getiren Yalçın, "MHP'nin politikalarını benimseyen herkese MHP'nin kapıları açık. MHP iktidara aday olmuş ve bu yönde her sosyal dilime yönelik politikalar üretiyor. Daha önce de milliyetçi cephe oluşumları denendi. Milliyetçi insanlar bu çatıya davet edilmiştir" diye konuştu.

BBP: PAZAR GÜNÜ BİN KİŞİ KATILDI, PAZARTESİ BU HABER ÇIKTI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar da partisinin 2015 seçimleri için MHP ile ittifak yapacağına ilişkin iddiaları yalanladı. Pazar günü İstanbul’da daha önce AK Parti, MHP, DYP ve Büyük Anadolu Partisi’nde siyaset yapmış bin kişinin BBP’ye katılım törenlerinin yapıldığını, ertesi gün de MHP ile ittifak haberinin çıktığını söyleyen Yanar, “Bizim bu çalışmalarımız haber yapılmıyor ancak nereden çıktığı belli olmayan bir ittifak haberleri ortaya atılıyor” dedi.

‘OY ORANIMIZ YÜZDE 12’

Yanar seçime ilişkin beklentilerini ise şöyle değerlendirdi: “Gerek parti çalışmalarımız gerekse Alperen Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı’nın çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin hem seçim barajının düşürülmesi hem Hazine yardımının adil dağıtılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu oldu. Bu başvurunun dikkatle incelendiğini biliyoruz ve ciddi bir beklentimiz var. Barajın düşmesi durumunda araştırmalar gösteriyor ki oy oranımız yüzde 12’dir. Bu da hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin sergilediği tutum, hem de Genel Başkanımızın dirayetli duruşunun kamuoyunda yarattığı teveccühün sonucudur.”